Golf

Råkjør venter Hovland – dette er hans foreløpige turneringsplan

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

hovland

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
01/06/2020 på 07:38 | Oppdatert 01/06/2020 på 07:45

Viktor Hovland går ut i hundre når PGA Touren starter opp igjen neste uke.

11. juni er det klart for gjenoppstarten av årets PGA Tour-sesong når Charles Schwab Challenge går av stabelen i Texas, USA.

  • Se Charles Schwab Challenge på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV!
The Memorial Tournament

Hovland rangeres foran Tiger og McIlroy før historisk turnering

FOR 5 TIMAR SIDAN

Viktor Hovland stiller til start i turneringen som har et råsterkt felt av spillesugne PGA-proffer. 17 av de 20 best rangerte spillerne på FedExCup-poenglisten skal i aksjon når golfsportens ypperste elite igjen samles til dyst.

Men turneringen i Texas er bare starten på det som blir et hardkjør for Hovland. Etter det Eurosport erfarer planlegger nordmannen å spille alle de fire første PGA-turneringene etter gjenoppstarten:

  • Charles Schwab Challenge (11-14 juni)
  • RBC Heritage (18-21 juni)
  • Travelers Championship (25-28 juni)
  • Rocket Mortgage Classic (2-5 juli)

Utover disse fire turneringene vil Hovland fortløpende vurdere hvilke turneringer han stiller til start i. Ettersom 22-åringen vant PGA-turneringen i Puerto Rico i februar, kan han nå nærmest håndplukke hvilke turneringer han ønsker å spille.

Saken fortsetter etter videoen:

Slik forklarer Hovland de ekstreme tallene

00:00:46

For vår andre PGA-proff, Kristoffer Ventura, er situasjonen en helt annen. 24-åringen, som har slitt i sin første sesong som proff, stiller langt bak i køen når det gjelder å få innpass i de ulike PGA-turneringene. Og nå som sesongen har blitt forkortet etter coronakrisen, gjør det situasjonen enda vanskeligere for norsk-mexicaneren.

Ventura får ikke spilt åpningsturneringen i Texas, og etter all sannsynlighet kommer han heller ikke med i de neste par turneringene heller. Eurosport vet at Ventura planlegger å spille to turneringer på Korn Ferry Touren (nivået under PGA Touren) til å begynne med, for så å prøve å komme seg med i noen PGA-turneringer etter hvert.

Ventura er foreløpig nummer 175 på FedExCup-rankingen, hvor de 125 beste får automatisk fornyede spillerettigheter på PGA-touren etter endt sesong. Hovland er nummer 44, men har allerede sikret seg spillerettigheter ut 2021-22-sesongen etter triumfen i Puerto Rico.

Sett denne?

Golf i karantene: Svinganalyse

00:03:24

Golf

Hovland om OL: – Jeg har det i bakhodet

FOR 8 TIMAR SIDAN
Golf

Brennhet Hovland best i Norden – gjorde nytt byks på verdensrankingen

I GÅR PÅ 09:20
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen