Da Eurosport var i kontakt med Ventura før helgen, var status at 24-åringen var inne som sistemann i feltet i Arnold Palmer Invitational.
Men etter et par påmeldinger i siste liten, havnet han utenfor.
Puerto Rico Open
Etterlengtet opptur for Ventura: – Det var deilig
26/02/2021 PÅ 16:41
Lykken ble imidlertid snudd igjen da både Davis Love III og Nate Lashley meldte avbud søndag ettermiddag. Ventura er nå inne igjen som sistemann på startlisten i den prestisjetunge turneringen som spilles på Bay Hill i Florida.
– Det er en veldig stor turnering som han har kommet inn i. Han var andre reserve, man hadde håp om at han skulle komme inn, så er det alltid helt supert å få det avklart, sier Eurosport-ekspert Henrik Bjørnstad til Eurosport.no.
Det er riktignok et scenario der Ventura kan miste plassen til vinneren av Puerto Rico Open, gitt at heller ikke han er på startlisten til turneringen fra før av.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland: – Det er veldig «tricky»

Viktig turnering

Turneringen kan vise seg å bli ekstremt viktig for Ventura, som trenger poeng i FedEx Cupen for å være sikret spill på PGA Touren også neste sesong.
Arnold Palmer Invitational kan fort bli Venturas største turnering i årets sesong, og en god plassering i det råsterke feltet kan alene bidra til å sikre spill på den største scenen også i 2021/22.
Per nå er Ventura rangert som nummer 108 på FedEx-rankingen.
De 125 beste får fornyet Tour-kortet.

– En skikkelig boost

Etter en god start på sesongen, befinner Ventura seg i en trøblete periode.
– Han misset sju cutter på de siste åtte turneringene. Han greide det denne helgen i Puerto Rico. Trenden er endelig brutt. Den banen i Palmer kan passe spillet til Kristoffer bra. Han trenger en skikkelig opptur. Å komme inn på tampen i en ordentlig stor turnering, med et fantastisk startfelt, vil være en skikkelig boost for hans del. Det er utrolig kult, sier Bjørnstad.
Og eksperten mener Ventura er god nok til å hevde seg helt i toppen om alt klaffer.
– Vi ser så ofte at når spillere har en rekke dårlige perioder som Kristoffer har hatt nå, så leverer de plutselig. Man vet aldri, men han har kapasitet til å være helt der oppe, det er det ingen tvil om. Men det er umulig å spå resultatet, sier Bjørnstad.
Saken fortsetter under videoen.

Her stormer hunden ut blant syklistene: – Det der er farlig!

Solid avslutning

Ventura har denne helgen spilt Puerto Rico Open. Før dagens avslutningsrunde lå han på en delt 55. plass, to slag under par.
Nordmannen fikk en god start med fire slag under par på de første 11 hullene, men fikk deretter en bogey på hull nummer fire og sju.
Dagens femte birdie på hull 8 gjorde at han endte dagen med tre slag under par, fem slag under par totalt i turneringen.
Det gjør at han ligger på en foreløpig delt 49. plass.
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
I GÅR PÅ 14:38
Golf
Slår slag fra vannkanten i bokseren: – Dette er artig
I GÅR PÅ 10:59