• Se NM i golf fra torsdag-søndag på GOLFTV og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Torsdag er det klart for NM på Holtsmark Golfklubb. Sendeskjemaet ser foreløpig slik ut (alt vises på Eurosport Norge og GOLFTV):
  • Onsdag: Forhåndssending 16:30-17:00
  • Torsdag: Magasin 21:30-22:00
  • Fredag: Magasin 23:00-23:30
  • Lørdag: Magasin 20:05-20:35
  • Søndag: LIVE fra 11:30-17:00
Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
I GÅR PÅ 07:27
I forkant av norgesmesterskapet har Eurosports golfekspert Marius Thorp satt opp Power Rankings for både herrene og damene. Disse inkluderer navnene Thorp mener er de heteste kandidatene til å ta hjem kongepokalen, ti herrer og fem damer.
HERRER:
10. Kevin André Wright – Miklagard GK
Den forsvarende mesteren er inne på topp 10 etter sin imponerende triumf på Losby i fjor. De to første Norgescup-turneringene har endt med exit i andre runde på Hamar, etter tap for vinneren Elias Bertheussen, og en 16. plass på Kongsvinger GK med strålende avslutningsrunde på 5 under par. Wright kommer rett fra seier i lag-NM for Miklagard Golfklubb, så 23-åringen holder faktisk NM-tittelen både individuelt og for lag når han pegger opp på torsdag. En spiller med en positiv innstilling, stabilitet og en solid driver, siste punkt kan bli viktig og en mulig fordel på Holtsmark. Det er dog 7 år siden noen har forsvart sin NM-tittel, men kanskje kan Wright overraske igjen?
9. Bård Bjørnevik Skogen – Haugaland Golfklubb
Norges suverent beste juniorspiller de siste sesongene. Skogen har vunnet masse på Srixon Tour, inkludert et junior-NM i 2017, og han vant også den prestisjetunge European Young Masters i 2016. Har ikke vunnet like mye ett nivå opp, men før eller siden må det skje også. Skal etter planen over å spille collegegolf for Texas Tech i USA når situasjonen tillater det. Røk ut i andre runde av NM match og delte andreplassen på Kongsvinger GK, hvor han kun gjorde fire bogeys på tre runder. Var inne topp 10 under fjorårets NM og burde ha et spill som står fint til fire runder ute på Holtsmark.
8. Kristoffer Reitan – Oslo Golfklubb
Etter en varierende sesong på Europatouren i fjor var Kristoffer likevel nære på å beholde kortet sitt. Har selv uttalt på sosiale medier at han vil bruke resten av 2020 på å gjøre en del endringer i sitt spill da resultatene for 2020-sesongen ikke vil ha noe å si for spillerettighetene på Touren neste år. Har ikke prestert som ønsket de to første Norgescup-turneringene, men viste seg frem under siste dag av Lag-NM i Stavanger med en bogeyfri 65-runde. Tok fjerdeplassen på Losby i fjor, og hans lengder fra tee burde være en fordel på en potensielt våt NM-bane.
7. Carl Didrik Fosaas – Miklagard GK
En av våre aller mest lovende talenter har lagt bak seg en fantastisk periode i USA for sitt Keiser University og er nå klar for å ta steget opp ett nivå når han til høsten begynner på Texas Tech. Har allerede markert seg tydelig her til lands med kvartfinale i NM Match, delt 13. plass på Kongsvinger og seier i lag-NM for Miklagard Golfklubb. Carl Didrik er meget sterk med driveren, uredd i stilen og tar med seg massevis av selvtillit inn i NM. Unggutten tok bronsemedaljen i fjor, avsluttet lag-NM i Stavanger godt, og er definitivt en spiller å se opp for på Holtsmark denne uken.
6. Aksel Kristoffer Olsen – Stavanger Golfklubb
Rogalendingen vant turneringen på Kongsvinger i overbevisende stil og var eneste spiller med alle rundene på 60-tallet der. Havner ofte litt i skyggen av profilene, men Olsen er en av mange gode golfspillere som har kommet fra Stavanger Golfklubb. Hadde en strålende sesong på Nordic League i 2018 hvor han vant sammenlagt, men klarte aldri helt å følge opp på Challengetouren året etter. Aksel vant sin eneste kongepokal med hele syv slag på Borre i 2015. Olsen har kvalitetene til å gå lavt gjennom aggressiv spillestil og burde kunne være med å sette sitt preg på årets NM.
5. Michael Alexander Mjaaseth – Oslo Golfklubb
Junioren Mjaaseth tapte finalen i NM Match etter strålende spill hele uken og ble nummer 23 på Kongsvinger. Michael vant også årets første Srixon Tour på Vestfold GK. Er etter hvert vant med å vinne på juniornivå og er et av våre store fremtidshåp. Ble nummer 32 på Losby i fjor, men har definitivt vokst som golfspiller siden fjorårets turnering. Å vinne kongepokalen som junior i et såpass godt startfelt er ingen enkel oppgave, men Mjaaseth er nok en av svært få juniorspillere som har kvalitet nok. Ingen store svakheter å spore i spillet til Michael og det blir spennende å se hva han kan få til på Holtsmark.
4. Elias Bertheussen – Byneset Golfklubb
Trønderen stakk av med seieren under NM Match, men klarte ikke helt følge opp på Kongsvinger GK. Uansett bane og turneringsform vil alltid Elias være en spiller å regne med. Han deltok ikke i fjorårets NM, men Bertheussen er siste spiller som har klart å forsvare en NM-tittel da han vant to år på rad i 2012 og 2013. I tillegg kan Elias bli førstemann til å holde de to individuelle titlene samtidig dersom han skulle vinne på Holtsmark. En meget solid spiller med sine styrker på og rundt green, noe som fort kan bikke en jevn turnering i hans favør.
3. Espen Kofstad – Oslo Golfklubb
Kofstad kom seg ikke videre til matchspillet på Hamar, men svarte med en delt 9. plass på Kongsvinger. Det er åtte år siden han gikk helt til topps på Challengetouren, og ti år siden han vant sitt andre Norgesmesterskap på Byneset. Espen har nok ikke de samme lengdene inne som hans nærmeste konkurrenter, men det tar han absolutt igjen i andre deler av spillet. Hans merittliste og erfaring burde være en fordel over fire runder, noe som i så fall kan gi Kofstad hans tredje individuelle kongepokal.
2. Jarand Ekeland Arnøy – Fana Golfklubb
Enda en spiller som ofte havner litt skyggen av de andre norske, men Jarand har et stort potensial. Røk ut i første matchspill runde på Hamar i slutten av juni og delte andreplassen på Kongsvinger. Viste mye bra på Kongsvinger der han scoret best av alle på par 5 hullene, og de er det som kjent fem av på Holtsmark. Ble nummer 6 i NM på Losby i fjor og må finne seg i å være en av favorittene til tittelen denne uken.
1. Kristian Krogh Johannessen – Drammen Golfklubb
Krogh avsluttet fjoråret godt på Europatouren, men det holdt dessverre ikke til å beholde kortet. Kristian har vist glimrende form i de to første Norgescup-turneringene. Det ble bronsemedalje på Hamar etter et knepent tap for Bertheussen i semifinalen, før Krogh fulgte opp med en delt andreplass på Kongsvinger GK. Krogh kjenner Holtsmark-banen veldig godt og innehar også banerekorden på 64 slag. Har mer enn nok lengde til å kunne ta vare på mulighetene på banen i Sylling og er i mine øyne den største favoritten til kongepokalen.
DAMER:
5. Tonje Daffinrud
Første jente på listen er vår nest høyeste rangerte spiller på kvinnesiden og Norgesmester fra 2016, Tonje Daffinrud. Skal sammen med Marianne Skarpnord snart starte sesongen på Ladies European Tour og har nok intensivert treningen før re-starten av sesongen. Daffinrud skuffet i NM Match, men har løftet spillet etter det med en 4. plass på Kongsvinger og lag-NM tittel med Vestfold GK. Har sine styrker i presisjon, både med driver og jern, og har forbedret puttingen betraktelig de seneste årene.
4. Karoline Stormo
Karoline har lagt bak seg en fantastisk tid på Kent State University med 7 seiere, ranket som nummer 7 på WAGR, og i tillegg kvalifiserte hun seg inn til US Open i 2019. Stormo skulle også ha spilt Augusta National Womens Amateur, men turneringen ble kansellert grunnet koronapandemien. Norgesmesteren fra 2018 ble nummer 7 på Kongsvinger og er nok veldig revansjelysten denne uken. Stor fordel med sine lengder på Holtsmark og burde ha mye selvtillit fra sitt nylig avsluttede college-opphold.
3. Celine Borge
Den store formspilleren har sammen med Karoline Lund dominert de to første Norgescup-turneringene. Lund trakk det lengste strået under NM match på Atlungstad, før Borge smadret feltet på Kongsvinger og vant med hele 7 slag. Vestfoldspilleren gjorde kun én bogey på 54 hull på Kongsvinger! Celine var også med på laget til Vestfold GK som nylig vant lag-NM. Har sine styrker i nærspillet og er i veldig bra form inn mot denne uken.
2. Karoline Lund
Losbyjenta har som nevnt, sammen med Borge, dominert de to første turneringene i Norgescupen etter at vi kom i gang igjen. Vant NM match på Hamar, samme bane hvor hun tok sitt hittil eneste Norgesmesterskap i 2017, og delte andreplassen bak Borge på Kongsvinger. Slår lengst blant jentene på denne listen, og kan bruke det til sin fordel på en bane med fem par 5-hull. Sitter puttingen som den gjorde under NM Match burde hun ha gode muligheter for å bli første jente til å holde begge individuelle NM-titler samtidig.
1. Marianne Skarpnord
Vår høyest rangerte spiller må nok finne seg i et favorittstempel når vi skal gjennom fire dager med slagspill. Hadde ikke mye trening i kroppen før Norgescup-turneringene og har i tillegg slitt litt med en skade. Røk i kvartfinalen for Karoline Lund på Hamar og delte andreplassen på Kongsvinger. I fjor var de store styrkene bedre lengder fra utslagene og presisjon inn mot green. Om disse tingene sitter på Holtsmark blir Skarpnord vanskelig å slå over fire runder under NM. Marianne har aldri løftet kongepokalen, jeg tror tiden er kommet nå!

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
I GÅR PÅ 07:10
Golf
Gikk nesten tom for krefter: – Greit at det bare ble 18 hull i dag
I GÅR PÅ 22:00