– Jeg har verken golfkøller eller golfklær, sier Viktor Hovland til Discovery tirsdag kveld.
24-åringen ankom Skottland mandag etter å ha fløyet via Frankfurt. Ifølge Discoverys opplysninger ligger nordmannens bagasje igjen i Tyskland.
FedEx St. Jude Championship
Hovland på skuddhold etter «godkjent» førsterunde: – Litt små justeringer som trengs
EN DAG SIDEN

– Krysser fingrene

I tillegg mistet bagasje har Hovland vært litt småforkjølet de siste dagene. Tirsdag kveld har han fortsatt ikke har vært i aksjon ute på The Renaissance Club, hvor turneringen starter torsdag morgen.
Nå håper den norske stjernen at både køller og klær ankommer i løpet av morgendagen.
– Jeg krysser fingrene, sier Hovland.
Det er andre gang i år at Hovland har hatt bagasjetrøbbel før en viktig turnering. I januar måtte nordmannen vente helt til dagen før Sentry Tournament of Champions før han fikk utstyret sitt etter reisen fra Norge.
– Det er jo bare helt tragikomisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er jo totalt utenfor hans kontroll, så det er jo ikke noe annet å gjøre enn å le av det, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Jobbes med backup-sett

I januar fikk nordmannen lånt køllene til caddie Shay Knight under innspillsrundene, noe han ikke har mulighet til denne gang. Nå blir det en kamp mot klokka for å få utstyret på plass innen turneringsstart.
– Vi får bare håpe at de ankommer i tide, hvis ikke håper jeg PING (Hovlands køllesponsor) sin Tour-buss er på plass og at han kan få laget et sett derfra. Hvis hele bagen er borte så er det jo også noen køller som ikke er PING, for eksempel en TaylorMade-wood... her er det en del ulike ting som skal på plass. Det blir spennende å se hva han stiller opp med på torsdag, sier Thorp.
Til Discovery bekrefter Hovlands caddie Shay Knight at PING-bussen er på plass og jobber med å lage et backup-sett.
– Jeg har fått dem til å lage et nytt sett, i tilfelle bagasjen ikke kommer i tide. Kona tok med mime golfkøller tilbake til USA på søndag, sier Knight til Discovery.
Ifølge Hovland var det noen passasjerer som ikke møtte opp i tide, og besetningen visste ikke hvilken bagasje som var deres. Da lot de like så godt all bagasje stå igjen.
FedEx St. Jude Championship
Her tenner verdensener Scheffler på alle plugger
I GÅR PÅ 15:27
FedEx St. Jude Championship
Rundens første birdie etter perfekt slag
I GÅR PÅ 13:51