Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny skuffende Hovland-runde: – Overraskende og spesielt

Espen Blaker

Oppdatert 01/12/2023 klokken 21:35 GMT+1

Viktor Hovland kan foreløpig se langt etter en tredje strake seier på Bahamas. Discoverys ekspert er overrasket over det han har sett til nå.

Irritert Hovland: – Er det mulig eller?!

Etter en uvanlig svak åpningsrunde lå det i kortene at Viktor Hovland skulle slå tilbake og ta et solid byks oppover leaderboarden på dag to i Bahamas.
Men heller ikke på fredagens runde leverte nordmannen i nærheten av det nivået vi har blitt bortskjemt med stort sett hele det siste halvåret.
Etter mye opp og ned endte Hovland dagen +1, og med +2 totalt er han i skrivende stund på 16. plass av de 20 spillerne i feltet. Tre spillere leder på -8.
  • Vi fulgte Hovlands runde slag for slag her

– Kan ikke huske forrige gang

– Jeg kan ikke huske forrige gang han leverte sånn som dette, sier Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad.
Og fortsetter:
– Det er veldig overraskende at ting virker å være såpass langt unna med tanke på at han har vært stabiliteten selv i så lang tid. I Europatour-finalen i Dubai virket det som om han hadde mye å gå på, til tross for at han var med helt der oppe og ble nummer to. Så det er jo litt overraskende at det er såpass svakt.
For Hovland har det siste halvåret vært kjent for å få mye ut av dager der spillet ikke sitter helt.
– Vi har jo blitt vant til å se han gå 2-3-4 under på litt svakere dager også. Så det å gå to runder på 73 slag er verken det vi eller han selv hadde trodd og håpet på.

– Spesielt og uvanlig

Tendensene var mye av de samme som på åpningsrunden. Fra tee var Hovland helt outstanding, men derfra og inn var det mye rart. Spesielt jernslagene var på et uvanlig svakt nivå - Hovland er foreløpig nest sist i feltet i statistikken "Shots Gained: Approach" med totalt 2,6 tapte slag.
– Det er ganske spesielt og uvanlig. Når man er best fra tee, spesielt på denne banen, burde det legge opp til at jernslagene går litt av seg selv. Jeg vet ikke hva greia er problemet. Jeg husker Joakim Mikkelsen (Viaplays kommentator, journ. anm.) sa at Viktor slet litt med lengdekontrollen på grunn av spinnen i Dubai. Jeg vet ikke om det har noe med det å gjøre, sier Bjørnstad.
Nærspillet tok seg imidlertid kraftig opp fra torsdagens runde, hvor Hovland forbedret seg med nesten tre slag. Puttingen fortsatte på sin side å lugge - totalt har Hovland tapt nesten 2,5 slag totalt på green de to første dagene.
– Det er snodig at han er så svak på greenene også. Han har jo ikke slitt nevneverdig med puttingen de to siste gangene han har spilt denne turneringene, sier Bjørnstad.
Nå trengs det et aldri så lite julemirakel om Hovland skal ha en sjanse på sin tredje strake seier på Bahamas. I skrivende stund er 26-åringen ti slag bak teten.
– Nå trenger vi nok noe sånt som to 64-runder om det skal være noe håp. Det ser vel ikke ut som det ligger i kortene, men man vet jo aldri med Viktor. Dette er jo en bane hvor man det å treffe fairways er nøkkelen, og det gjør han jo. Får han orden på jernslagene og puttingen så kan det bli morsomt. Det meste vil jo bli en opptur i forhold til det han har levert til nå, sier Bjørnstad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame