Med en avsluttende 66-runde, dagens tredje beste score, klatret Ventura helt opp til 4. plass i Huntsville Championship på Korn Ferry Touren.
27-åringen åpnet variabelt med tre birdies og tre bogeys på de første ni hullene, men avsluttet råsterkt og plukket opp fire birdies og null bogeys på de siste ni.
Det holdt altså til en 4. plass, Venturas klart beste resultat i det som hittil har vært en blytung sesong på nest øverste nivå. Før denne ukens turnering i Alabama var hans beste plassering en 45. plass i sesongåpningen på Bahamas.
PGA Championship
Golfstjerne fikk ublidt møte med rivalens ball
9 TIMER SIDEN
Prestasjonen gjør også at Ventura gjør et betydelig byks på rankingen til Korn Ferry Touren: nordmannen er spådd å gå fra 148. til 66. plass, noe som betyr at han foreløpig er blant de 75 beste spillerne som får kjempe om PGA Tour-spill i Korn Ferry-sluttspillet.
Skulle Ventura klatre ytterligere og ende blant de 25 beste, vil han være sikret spill på PGA-touren neste sesong.
Da Discovery møtte Ventura i sitt hjem i Florida i mars, var han klar på at målet er å komme tilbake på PGA-touren så raskt som mulig. Den sjansen økte betraktelig etter helgens prestasjoner, men det er likevel et godt stykke opp til de 25 beste på rankingen som er garantert spill på Touren.
– Jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake på PGA-touren neste år hvis jeg gjør det jeg skal. Jeg har alt som skal for å få det til, også på PGA-touren. Jeg ønsker å vise at jeg kan kjempe med de beste, noe jeg også har vist tidligere, sa Ventura til Discovery.
For i en fjorårssesong hvor han endte opp med å miste PGA-kortet, startet det strålende for Oslo-gutten. Ventura sikret seg tidlig to topp 10-plasseringer, og så dermed ut til å ikke måtte bekymre seg for sin videre eksistens på PGA-touren.
Men resten av sesongen ble blytung, og Ventura måtte til slutt ta veien tilbake på Korn Ferry, hvor han sist herjet i 2018/19-sesongen.
– Det har vært tøft, en skikkelig berg-og-dalbane egentlig. Mye stress, mange lave perioder... men jeg har kommet meg over det, og kommet ut på en bedre side. Det har ikke gått som jeg hadde ønsket, men jeg har lært mye og er på et bedre sted nå enn det jeg var for et år siden. Det var mye stress rundt det å beholde PGA-kortet, poeng, penger, OL... Nå er jeg på et bedre sted, sa Ventura til Discovery.
– Hvordan har du jobbet med det mentale?
– Jobbing og jobbing... Jeg har egentlig bare lært mye. Jeg har hatt mange tøffe perioder. Når man kanskje ikke har den helt rette innstillingen så blir det jo enda tøffere, spesielt når man reiser rundt alene og ikke får det til. Jeg vil si at jeg har satt meg litt andre mål nå, som ikke påvirkes så mye av eksterne ting som for eksempel rankingpoeng. Det har blitt mer fokus på hva jeg må gjøre for å bli bedre. Om jeg misser cuten eller kommer på 45. plass, så misser jeg ikke fokus på hva som er det langsiktige målet. Jeg jobber mer langsiktig, både mentalt og fysisk.
Nå krysser Golf-Norge fingrene for at Ventura har fått den oppturen han trenger for å jobbe seg tilbake i det gode selskap og igjen kunne spille sammen med sin gode kompis Viktor Hovland neste sesong.
Det gjenstår totalt 16 turneringer av Korn Ferry Tour-sesongen, hvor de tre siste er sluttspills-turneringer hvor de 75 beste spillerne skal kjempe om å sikre seg PGA-kortet.
PGA Championship
Hovland-kopi i andre runde – fortsatt på par
19 TIMER SIDEN
PGA Championship
Godkjent åpning av Viktor Hovland – på par etter første dag
19/05/2022 PÅ 18:08