Golfsesongen er i full gang rundt om i hele landet, med mange inspirerte golfere på søken etter det perfekte slaget og den perfekte runden. Det er nok lettere i teorien enn i praksis. Men….
Her kommer tre relativt enkle tips til hvordan du kan løfte ditt spill et hakk opp i årets golfsesong:
PGA Championship
Golfstjerne fikk ublidt møte med rivalens ball
10 TIMER SIDEN
1.Banestrategi: Kjenn dine styrker
En av de aller største utfordringene for amatører er å kjenne sine styrker og svakheter, og spille etter dem. Det er svært enkelt å nappe opp driveren ved enhver anledning, gå for greenen uansett posisjon og gå aggressivt til verks med putteren, men det er ikke alltid det smarteste. Bruk et sekund eller to ekstra og orienter deg om hvor de ulike hindringene er, hvor langt er det til dem, hvor er de bredeste områdene på fairway, hvor er flagget plassert greenen og hvordan ser denne putten ut. Med mer informasjon vil det også være enklere å ta et smart valg.
Eksempelvis kan det være smart å slå en ball bevisst forbi flagget på greenen med problemer foran green, eller søke ut på en side av en fairway, kanskje til og med rough, for å bedre vinkelen inn mot green. Enkelte steder kan det også være smart å legge seg opp kort av et hinder, selv om man innerst inne vet at man kan klare slaget. Og en putt nedover bakken fra 4 meter som heller en halvmeter, den handler det først og fremst om å slå inntil.
Et annen viktig punkt i strategi er å kjenne sine begrensinger, minimer skadene og ha realistiske forventinger. Det er lett å forvente at man skal sette alle putter, eller få de inntil, treffe fairway og greener, men selv de beste i verden bommer med jevne mellomrom. Ha et sunt perspektiv til din golf og ditt nivå, det vil gjøre det enklere og akseptere at feilslag kommer, og kanskje ta bort litt nerver og press.
Det kan også være smart å ta en time med lokal pro ute på banen for å få tips og veiledning der ute hvor golfen spilles.
2. Tren nærspill!

Det er et økt fokus på hastigheter og lengde i golfen, men viktigheten av nærspill og putting vil aldri forsvinne, spesielt ikke på amatørnivå. Det er rundt og på greenen de aller fleste taper slag. De fleste bruker putteren 40% i løpet av en runde, men trener nok neppe like mye med den.
Legg litt ekstra tid når du har muligheten på å trene mer chipping, bunker og putting slik at du kan føle deg mer komfortabel når du havner i situasjonene ute på banen, og slik få mer selvtillit også. Ikke glem å varier treningen. Kast ned to-tre baller på et sted og slå chipper/bunkerslag til ulike flagg, fullfør gjerne med å slå putten i hullet også. Da blir treningen helt lik banespillet og du vil kjenne igjen situasjoner ute på banen. Da er det lettere å vite hvordan man løser ulike situasjoner.
Se Marius' tips om chipping her (saken fortsetter under):

Thorps golftips: Chipping

På green er lengdekontroll og de korteste puttene områdene hvor de fleste kan spare inn flest slag. Bruk tid på å bli tryggere fra kort avstand, 1 til 3 meter, så du oftere får i putter det er en høyere sannsynlighet for at du i utgangspunktet kan sette. Ha et lite fokus også på å finn ut av hastigheten på greenene og et fokus på å gi deg selv de enkleste mulige returputtene.
I likhet med banespill er det gode muligheter for å bruke tid med pro på nærspillsområdet også, ikke bare på driving rangen. Og husk at gjennomsnittet på PGA Touren fra 3 meter var i fjor på 42%.
3. Få på plass et solid fundament

PGA Touren, det høyeste nivået i verden, viser oss uke inn og uke ut at det finnes mange ulike måter og svinge en golfkølle på. Men det er noen fellestrekk blant de aller beste også, nemlig basisferdigheter.
Veldig mange amatører skaper ekstra problemer og flere feil i sin sving ved å ikke ha et solid grep, en god balansert oppstilling, riktig ballplassering og sikte riktig. Enkle ting som er veldig viktig å ha på plass for å kunne gjennomføre en solid og god golfsving.
Bruk noen få minutter på driving rangen hver gang du er der for å sjekke at du grepet er der det skal være, du står i god balanse, har ballen plassert på riktig sted og ikke minst sikter dit de ønsker at ballen skal gå. Da vil forutsetningene være større for at slaget blir bedre også.
Se Marius' tips om driving her (saken fortsetter under):

Thorps golftips: Driving

Her har du tre små tips det kan være verdt og bruke litt ekstra tid på og som jeg håper kan være med på å bedre ditt golfspill.
Og ikke glem at snart er Viktor Hovland tilbake i aksjon igjen også, i en major, på «hjemmebane». Det er jo deilig med golfsesong her hjemme også nå, det er det ingen tvil om.
PGA Championship
Hovland-kopi i andre runde – fortsatt på par
20 TIMER SIDEN
PGA Championship
Godkjent åpning av Viktor Hovland – på par etter første dag
19/05/2022 PÅ 18:08