2020 har allerede blitt skrevet inn i norsk golfhistorie med gullskrift, men det er fortsatt rom for flere minneverdige øyeblikk fra våre to stjerner ute på PGA Touren.
Denne uken venter Bermuda Championship, hvor Kristoffer Ventura er tilbake i aksjon etter en to ukers pause. Viktor Hovland står over for å forberede seg inn mot årets siste turneringer.
Golf
Karrierebeste for Hovland på golfrankingen
22/11/2021 PÅ 07:10
Eurosport har vært i kontakt med både Hovland og Ventura, som har lagt frem sine respektive turneringsplaner for resten av året.
Viktor Hovland:
  • Vivint Houston Open (5-8 november)
  • Mayakoba Golf Classic (3-6 desember)
  • DP World Tour Championship, Dubai (10-13 desember)*
* Dette er sesongfinalen på Europatouren. Hovland håper å få innpass gjennom verdensrankingpoeng, da han ikke har spilt inn nok Europatour-poeng. Kommer han ikke inn her, erstattes turneringen muligens med QBE Shootout samme uke.
I tillegg er det spikret at Hovland starter 2021 med å spille Sentry Tournament of Champions på Hawaii 7-10 januar.
– Dette ser ut som en fornuftig plan. Houston og Mayakoba er fine turneringer som kan gi gode muligheter da flere av de aller beste vil stå over en eller begge disse. Programmet har vært hektisk i høst, og det vil ikke bli mindre hektisk på nyåret, så det kan nok bety at flere vil benytte muligheten for en litt lengre pause etter Masters. Turneringen på Mayakoba i Mexico har han spilt to ganger allerede og har erfaring fra den banen. Houston vil være første gang han pegger opp der, så det blir spennende å følge med hva han får til der, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
– Normalt sett er det de 60 beste som kommer med i finalen på Europatouren i Dubai, så der er han egentlig ikke kvalifisert. Men vi venter og ser om det er endringer i oppsettet for den turneringen grunnet pandemien. Det var caddie Shay Knight som nevnte at han muligens kom med på verdensrankingpoeng, men dette er fortsatt ubekreftet. Feltet på QBE Shootout med annonsert i går uten Hovlands navn, så det per nå kan det se ut som Mexico blir siste turnering før jul, fortsetter Thorp.
Kristoffer Ventura:
  • Vivint Houston Open (5-8 november)
  • The RSM Classic (19-22 november)
  • Mayakoba Golf Classic (3-6 desember)
– Det er veldig gledelig at Kristoffer har fått en invitasjon til neste ukes Houston Open, velfortjent! Nå som han er i såpass god form er det veldig bra at han får spille med jevne mellomrom og unngår de lange pausene som kan dukke opp for spillere i lavere kategorier. Ventura har levert strålende i sesongstarten og jeg er veldig spent på å se hva han kan få til i disse tre turneringene, sier Thorp, og fortsetter:
– Denne høstdelen av sesongen kan fort sette litt tonen for hvor mye Ventura får spille når vi runder nyttår, så derfor er det viktig at han får sjansen og griper den. Som nevnt vil nok ingen av disse turneringene være med de aller beste på startstreken, så alle disse turneringene vil presentere gode mulighter for begge våre menn.
Til golfglade nordmenns store skuffelse får vi verken se Hovland eller Ventura i Masters 12-15 november, men avslutningen på 2020 byr likevel på nok av godbiter.
– Vi har fått en del spørsmål angående Masters om to uker og det er dessverre slik at ingen av våre er med der. Startfeltet til den turneringen er de spillerne som var kvalifisert for turneringen i april når sesongen ble satt på vent. Viktor var nære, men han var nummer 58 på verdensrankingen etter Arnold Palmer Invitational i Mars og derfor ikke kvalifisert for Masters, sier Thorp.
– Det har vært nevnt mulightene for å få en invitasjon dit da Augusta National her delt ut slike "special invites" tidligere, men det ville vi nok ha fått vite allerede om det var tilfelle. Så vi må nok dessverre klare oss uten Viktor i november, men han er klar for Masters i April! Før den tid får vi altså to turneringer med begge våre på startstreken, det blir herlig førjulsunderholdning, avslutter Thorp.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Golf
Hovland dropper storturnering
13/11/2021 PÅ 16:18
World Wide Technology Championship
Thorps golfblogg: «Total dominans fra start til mål»
10/11/2021 PÅ 14:43