– Alle prestasjoner blir sterkere når en har vært igjennom noe så tøft, sier Discoverys friski-ekspert Bendik Øye om den olympiske Big Air sølvvinneren Colby Stevenson.
Etter å ha blitt kåret til «ukas beste»-friskier under et arrangement i Mount Hood i Oregon tilbake i 2016, endret livet seg totalt for amerikaneren.
Beijing 2022
Fristil – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 03:33
På grunn av at kameraten John Fabrizi hadde brukket benet, måtte da 18 år gamle Stevenson kjøre den lange, mørklagte veien gjennom Idaho hjem mot Utah. Så gikk alt i svart.
Neste gang Stevenson våknet, lå han på et sykehus omringet av nære og kjære – med 30 brudd i skallen.
– Han hadde akkurat slått igjennom, og var et internettfenomen, sier Discoverys friski-ekspert Bendik Øye.

– Skremmende fort

Etter å ha kjempet for livet, var legene usikre på om gutten noen gang ville klare å gå igjen. Til deres positive overraskelse, var han tilbake i skibakken et halvt år senere.
– Jeg trodde jeg aldri skulle klare å snurre opp ned igjen. Men da jeg landet mitt første triks, double cork 180 blunt, så var det sånn; «Jeg er ikke ferdig. Jeg er på vei tilbake», sier friskieren til Olympics.
Så, kun åtte måneder etter å ha sovnet bak rattet og totalkrasjet, sto Stevenson plutselig for første gang på toppen av pallen under verdenscupen i Seiser Alm i Italia i 2017.
– Det gikk skremmende fort, og det skal jo egentlig ikke være mulig. Det viser bare hva slags person man har med å gjøre, med en så bra mental og fysisk styrke, mener Øye om Stevensons raske comeback.
Så du denne?(artikkelen fortsetter under)

Smilte bredt tross medalje-miss: – Jeg er glad på deres vegne

– Noe av det beste som har skjedd

– Jeg tror krasjen er noe av det beste som har skjedd meg. Jeg har fått et godt perspektiv på livet – og ja, jeg har et stort arr i panna og en innslått hodeskalle, men det funker, sier Stevenson til Olympics.
– Jeg tror hemmeligheten for meg er å kjøre ski fordi jeg elsker det – ikke for å prøve å vinne eller tjene penger for å betale reiser og alle de andre stressende faktorene som var det jeg brydde meg mest om før krasjen, fortsetter han.
I 2020 tok 24-åringen som debutant to gullmedaljer, i knuckle huck og slopestyle, under X Games i Aspen. Han vant verdenscupen i slopestyle i 2021.
Og nå står han med en olympisk sølvmedalje i Big Air OL Beijing 2022 - hvor norske Birk Ruud tok gull.
– Han har en veldig kul og definert stil som mange setter pris på, og er en person som blir godt likt i miljøet også, mener Øye om amerikaneren.
Så du denne?

Her gjør Ruud en kostbar mini-feil og må improvisere på Plan B

Beijing 2022
Her går det galt i finalen: – Nei nei, nei. Fy flate!
19/02/2022 PÅ 02:30
Beijing 2022
Fristil – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
18/02/2022 PÅ 08:37