• OL i Tokyo 2020 ser du på Eurosport
Qatar-varmen er beryktet. Det er ventet temperaturer opp mot 40 grader. Varmen er årsaken til at friidretts-VM går én og en halv måned senere enn normalt. Selv i Doha er det vanligvis kjøligere i september/oktober enn i august.
– Vi skal ikke være ute, så det betyr ingenting. Vi har overhodet ikke tenkt å være utendørs, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB under treningsoppholdet i St. Moritz i august.
Doha
Warholm herjet seg til VM-finale
28/09/2019 PÅ 15:41
– Ikke under trening heller?
– Overhodet ikke.
– Det er heller ingen utfordringer med basale ting som mat og drikke?
– Nei. Det betyr ingenting siden vi ikke skal eksponere oss for varmen. Vi skal løpe på tredemøller og i innendørshaller. Du kan ikke være ute. Det er forbundet med helserisiko. Når det er sagt tåler gutta varmen bra. Det så vi i EM i Berlin i fjor. Da hadde vi også forberedt oss på det, sa Ingebrigtsen.

Sen avreise

Mens de første norske utøverne med Karsten Warholm i spissen dro til VM-byen Doha for to dager siden, venter Team Ingebrigtsen i det lengste med å dra nedover.
– Vi reiser dit i konkurranseuka. Første dag er 27. september, og vi prøver å få noen dager i forkant, sa Gjert Ingebrigtsen.
Team Ingebrigtsen har endret avreisetidspunkt til mesterskapet flere ganger. Trolig reiser de ikke nedover før 25. september.
Stadion i Doha er av det spesielle slaget med eget airconditionanlegg nede ved løpebanen som gjør at konkurransetemperaturen skal ligge på mellom 22-24 grader.
  • OL i Tokyo 2020 ser du på Eurosport
Sett denne?

Godt vant

Varmen bekymrer ikke Ingebrigtsen-gutta. Alle tre skal løpe 5000 meter, mens bare Filip og Jakob skal være med på 1500 meter.
Filip Ingebrigtsen sier til NTB at det ikke er så lett å forberede seg på varmen i området.
– Men det er en sommeridrett og vi er vant til å konkurrere når det er varmt. Vi er litt bortskjemt med at 1500 meter ikke er den verste øvelsen å holde på med når det er varmt. Jeg tror det er mye å ta på det mentale, være forberedt på at det blir varmt.
Uansett er ikke dette noe løperbrødrene kan styre selv.
– Innstillingen er at om du er i veldig god form håndterer du det meste. Det handler å legge til side alle småting. Stiller du forberedt og i god form, så håndterer du dette.
  • OL i Tokyo 2020 ser du på Eurosport
(©NTB)
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54