I Tele2 Arena i Stockholm gjennomførte Hammarby en full treningsøkt. Der hadde de valgt å dele opp til tre lag som møtte hverandre og spilte elleve mot elleve i to ganger 30 minutter hver, på full bane.
På banen var også Zlatan Ibrahimovic, som skapte storm i Sverige da han ble deleier i klubben, hvilket ble svært dårlig mottatt i hjembyen Malmö.
Hele opplegget ble sendt direkte på Dplay, og blir også tilgjengelig i etterkant. Spisshelten på snart 39 år ble også fulgt med et eget Zlatan-cam, og viste også at målformen er intakt, da han ble spilt gjennom i bakrom, hadde litt tur med at midtstopperen skled og gjorde selvsagt ingen feil alene med keeper.
Eliteserien
Se høydepunktene fra Brann - Viking
EN TIME SIDEN
Avtalen hans med Milan gjelder til 30. juni. Foreløpig er det uklart hva som skjer.
– Jeg har kontrakt med Milan, så får vi se hvordan det avsluttes, om det avsluttes. Jeg har sagt jeg vil spille fotball så lenge jeg kan. Man vet aldri hva som skjer. Jeg vil prestere og bidra, ikke bare fordi jeg har gjort det tidligere, sier han i intervjuet vist på Dplay i Sverige.
I utgangspunktet forholder seg til at han skal tilbake til Italia.
– Jeg må respektere kontrakten. Når man er proff, skal man det. Jeg vet ikke hva som skjer, hvem visste at korona skulle vende verden opp ned på to uker. I dag tilhører jeg Milan. Vi får se, jeg har alltid sagt at jeg skal spille i Allsvenskan, men jeg har sagt andre ting som ikke har skjedd også, sier han med et smil.
Italia er et av de landene som er hardest rammet av korona-pandemien.
– Det viktigste er helsen, og hele situasjonen med det vanlige livet. Fotball skal komme i andre rekke. Når vi har fått kontroll og situasjonen er bedre, kan det sportslige komme inn i bildet. Jeg har hatt en dialog med dem, så får vi vente på det offisielle svaret. Når vi begynner å trene med laget i Milan, må jeg hjem så klart, sier Ibrahimovic, som likevel ikke utelukker at kan ende med spill i Hammarby.
Mannen med 116 landskamper og 62 mål for Sverige er naturligvis ønske i klubben, der han som sagt også er deleier.
– Jeg kommer med min kompetanse og kunnskap når det gjelder det sportslige, først og fremst. Det ser bra ut, men alt kan bli bedre. Jeg vil lære meg fotball fra en annen vinkel. Jeg har alltid tilhørt banen, men etter karrieren tilhører man ikke banen lenger. Jeg vil bidra med det jeg kan, også med alle talentene der ute og deres utvikling.
Han sier at han ikke hadde tenkt så mye over at det kunne bli som det ble i Malmö, der den ganske ferskt oppsatte statuen av ham både ble skjendet, tilgriset og til slutt revet ned.
– Jeg kommer hit med det jeg kan, og skal hjelpe Hammarby, så klart. Jeg har hjulpet en annen klubb "hur länge som helst". Jeg vil gi tilbake til svensk fotball på en måte, og så dukket denne sjansen opp. Jeg syntes det var en kanonide. Jeg har gitt Malmö 100 millioner pluss, så noe har man vel gjort for dem også.
– Hva synes du om reaksjonene?
– De får ta sitt ansvar, de får gjøre hva de vil. Det jeg har gjort for MFF, selv om jeg ikke var velkommen, selv om jeg ikke var ønsket, selv om jeg ble lurt på min første kontrakt. Og likevel valgte jeg å hjelpe til i en klubb som gjorde det her. Jeg har gitt dem 100 millioner pluss, så der kjenner jeg at jeg har vært for snill. En klubb i Allsvenskan som får mer enn 100 millioner, det er vel bra det? Da skal man være takknemlig.
– Men de som vet det, de vet. Og alle de som snakker, bare fordi vinden blåser deres vei så åpner de munnen. Men når det går imot, da våger de ikke åpne munnen. Slike mennesker vil ha det lett. Men jeg vet hva jeg har bidratt med. De personene vet hva jeg mener.
Han kaller vandaliseringen av statuen for barnehage-nivå fra folk som bare vil ha oppmerksomhet, og avviser at han ble lei seg.
– Nei, jeg syntes bare synd på dem.
Han får også spørsmål om han ønsker å avslutte med SM-gull. Da setter han opp sitt velkjente glis.
– Det finnes alltid plass til flere pokaler. Jeg gikk faktisk gjennom dem og sorterte litt her en dag. Det er blitt noen, men det finnes alltid plass til flere.
Eliteserien
Se høydepunktene fra Sarpsborg - Vålerenga
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Klokkeklar beskjed om matchvinner-helten: – Han har vært for dårlig
EN TIME SIDEN