• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+ og Eurosport.no
Norge - Gibraltar 5-1
Med fem tap og -17 i målforskjell for Gibraltar før tirsdagens kamp, var Norge enorme favoritter under flomlysene på Ullevaal stadion. Norge måtte helst vinne med mange mål om VM-drømmen skulle fortsette å leve, for med Nederland og Tyrkia luskende i sivet – med betraktelig bedre målforskjell før kampen – var kun en storseier godt nok mot nasjonen på drøye 28 000 innbyggere.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Og Norges offensive arsenal leverte varene.

Hat trick-Haaland

Til tross for en målløs innledning, sendte først Kristian Thorstvedt Ullevaal til himmels etter drøye 23 minutter, før det kom to kjappe Haaland-mål på 12 minutter. 2-0-scoringen kom etter en strålende målgivende pasning fra målscorer Thorstvedt, før Norges spissduo fikk kjent på relasjonene på det tredje målet. Alexander Sørloth serverte Dortmund-spissen, og Norge ledet 3-0 til pause.
For å foregripe begivenhetene, så maktet Erling Braut Haaland å sette inn sitt tredje mål for dagen ett minutt på overtid i den andre omgangen og satte med det inn sitt 12 mål på A-landslaget for Norge. Hat trick for historiske Haaland!
Med 12 mål på 15 kamper på A-landslaget for 21-åringen fra Jæren, er Haaland tidenes yngste norske spiller til å nå tosifret på landslaget – og det på kun 15 (!) kamper.
– Det var fint det, men jeg scorer ikke nok mål. Jeg burde hatt seks mål i dag, sa en smilende Erling Braut Haaland til TV 2 etter kampen.
Tidligere tirsdag spilte Norges U21-kamp mot Estland i Tallinn, og også det ble en norsk festkveld. Se målene her. Saken fortsetter under videoen.

Her får han drømmetreff fra tjue meter – se alle målene fra Norges festkveld her

Gibraltar-mål

Et stort skår i gleden for Ståle Solbakken kom derimot to minutter før pause. Andreas Hanche-Olsen bommet på en involvering i de bakre rekker, noe som gjorde at Reece Styche kom alene med Ørjan Nyland. Styche lobbet elegant over Bournemouth-keeperen og reduserte for bortelaget.
Sørloth, som den første timen hadde misbrukt fire-fem store sjanser, fikk endelig lønn for strevet drøye kvarteret ut i den andre omgangen.
Denne gangen var det innbytter Fredrik Andre Bjørkan som fikk med seg en målgivende pasning, for de to tidligere Glimt-kollegaene kombinerte fint på venstresiden, noe som til slutt resulterte i Norges fjerde scoring.

«Sønner av Drillos»

Med scoringer av Kristian Thorstvedt, Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth, manglet det bare nettsus fra Patrick Berg, før alle «landslagssønnene» fikk scoret på Ullevaal. Fedrene til den nevnte firerbanden spilte nemlig alle under Drillo på 90-tallet. Alf-Inge Håland spilte på landslaget fra 1994-2001, Erik Thorstvedt fikk 97 kamper med flagget på brystet fra 1982-1996, Gøran Sørloth fra 1985-1994, mens Ørjan Berg står med 19 kamper for det norske landslaget fra 1988-2000.
Patrick Berg maktet ikke å avslutte trenden for firerbanden, for midtveis i den andre omgangen ble Berg erstattet av tidligere VIF-spiller Aron Dønnum.
PS: Nederland knuste Tyrkia i kampen som gikk parallellt med Norge - Gibraltar. 6-1 endte det til slutt i Amsterdam, noe som gir store forandringer på målforskjellen i gruppa. Tyrkia står nå med tre plussmål, mens Norge står med seks, og vi er dermed forbi tyrkerne på tabellen.

LSK-nedtur, VIFs keeperduell og Ondrasek til Lerkendal

UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53