Lode tar plassen til Andreas Hanche-Olsen i midtforsvaret. Hans hittil eneste landskamp var Solbakkens debutkamp borte mot Gibraltar i mars, da han fikk sjansen i kraft av sine egenskaper som igangsetter. Også mot Latvia ventes de å komme til sin rett.
– Argumentet er at Lode er god med ballen og en god igangsetter, sa Solbakken fredag da han fikk spørsmål om Glimt-spilleren er aktuell.
Hanche-Olsen er en av seks norske spillere med kortkarantene hengende over seg, men Solbakken har sagt at kortstatus ikke har spilt noen rolle i uttaket.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Nyland starter selv om André Hansen er tilbake etter skade. Bournemouth-spilleren vokter målet for fjerde landskamp på rad selv om han er uten spilletid i klubblaget på flere måneder.

Rett inn igjen

For øvrig er det flere endringer fra forrige kamp fordi spillere er tilbake etter skade eller suspensjon. Morten Thorsby (utestengt sist) og Mathias Normann tar plassene sentralt på midtbanen, mens Alexander Sørloth får spissplassen.
Det fører til at Patrick Berg, Mats Møller Dæhli og Jens Petter Hauge, som alle startet sist, må sette seg på benken lørdag.
Det må også Joshua King, som i Solbakkens tid har fått bare innhopp for landslaget. Heller ikke denne gang, i Erling Braut Haalands skadefravær, får han mer enn en jokerrolle.
Fem av de seks norske spillerne som vil bli utestengt mot Nederland om de får gult kort lørdag er med fra start: Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi, Kristian Thorstvedt, Stefan Strandberg og Ørjan Nyland.
Norge (4-2-3-1):
Ørjan Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Marius Lode, Birger Meling – Morten Thorsby, Mathias Normann – Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt, Mohamed Elyounoussi – Alexander Sørloth.
(©NTB)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40