Norge - Montenegro 2-0
For første gang på to år kunne endelig alle slusene på Norges storstue åpne for fullt, og allerede under oppvarmingen fikk de norske spillerne kjenne på det enorme trøkket fra drøye 25 000 rødkledde supportere. For Ullevaal stadion kokte rett og slett under flomlysene mot Montenegro mandag kveld.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Og ikke bare var publikum i ekstase på tribunen, det oste også selvtillit og vinnervilje av de elleve rødkledde spillerne ute på den strøkne gressmatten.

To dødballmål på to kamper

Mot Tyrkia tok Norge ledelsen etter en corner fra venstre, der det til slutt var Kristian Thorstvedt som kunne juble for 1-1-scoringen. Det at Norge scoret på dødball var kanskje ikke helt tilfeldig, for før samlingen hadde Ståle Solbakken nemlig dratt Brentfords dødballspesialist Bernardo Cueva opp av hatten.
Det tok ikke lang tid før Cuevas kunstner også kom fram i lyset på Ullevaal, før en drøy halvtime inn i oppgjøret mot Montenegro slo Marcus Holmgren Pedersen en presis ball inn i feltet, før Stefan Strandberg headet kontrollert inn til «Moi», som enkelt fikk styrt inn Norges ledermål.
To dødballmål på to kamper er altså fasit etter at Bernardo Cueva tok på seg de norske landslagsklærne.

Elyounoussi i fyr og flamme

Med en solid førsteomgang av Norge, dabbet det litt av i den andre, og Montenegro fikk mer og mer plass utover i oppgjøret. Stefan Strandberg, som forøvrig gjorde en ny solid kamp med flagget på brystet, hadde nok å gjøre i duell med navnebror Stefan Jovetic, men den norske forsvarssfireren holdt stand og forsvarte seg mesterlig helt fram til dommerens aller siste fløytesignal.
Ikke bare maktet forsvaret å holde stand, Norge og Elyounoussi var ikke ferdige for dagen. Etter ti krampeaktige minutter på tampen, utnyttet «Moi» en åpning i forsvaret og doblet ledelsen til Norge. Og da måtte også Ståle Solbakken storme banen og feire med sine norske spillere på matte.
– Det er så deilig å gjøre dette foran et fullsatt Ullevaal. Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud. Vi viser den kvaliteten vi har og vi vinner fortjent i dag, var dommen fra tomålsscorer Elyounoussi til TV 2.
Dermed fikk det norske publikummet noe å juble for til slutt, og med tre poeng mot Montenegro fortsetter Norge poengfangsten i toppen av gruppe G.
Tyrkia så lenge ut til å rote bort poeng borte mot Latvia, men ni minutter på overtid sikret Burak Yilmaz seieren til tyrkerne fra straffemerket. Dermed står Yilmaz og gjengen med 15 poeng, mens Norge har 17. Nederland hadde som forventet null problemer mot Gibraltar, og Virgil van Djik og co. ga seg ikke før det stod 6-0 på tavlen.
Slik ser gruppe G ut etter kveldens kamper:
1) Nederland 19 (29-6)
2) Norge 17 (15-6)
3) Tyrkia 15 (19-15)
4) Montenegro 11 (11-11)
5) Latvia 5 (8-13)
6) Gibraltar 0 (3-34).
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40