– Kampen mot Gibraltar var litt som første runde i cupen - alle visste Norge skulle vinne. Det handlet bare om å få hull på byllen og med hvor mye til slutt, konkluderer Joacim Jonsson.
– Kampen i dag sier egentlig ingenting, men jeg tror det var greit for Norge og Ståle å komme i gang mot en såpass svak motstander. De klarte seg helt greit, men det var litt slurv i pasningene. Det som kanskje var mest positivt var Kristian Thorstvedt som var inne i boksen flere ganger, og som noterer seg for en scoring.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Også Tor Ole Skullerud drar frem Thorstvedt, sønn at keeperkjempe Erik Thorstvedt, etter 3-0-seieren. Den 22 år gamle Genk-spilleren fikk tillit av Ståle Solbakken fra start og fikk dermed sin første kamp for A-laget (etter debuten for «nødlandslaget» i fjor høst).
– Det er spennende med to spisser og Thorstvedt bak. Han er en målscorer og er flink til å komme seg inn fremfor mål. Savna derimot flere innlegg totalt sett. Vi kunne gitt Gibraltar større utfordringer om vi kom mer fremfor mål. Uansett så noterer Thorstvedt seg for et mål, og det er definitivt godkjent det han gjør før pause, sier Skullerud.

– Her har vi en utfordring

Eksperten stiller seg derimot undrende til Solbakkens sentrale midtbane.
– I mitt hode har vi en utfordring sentralt på midten. Vi har ingen Sander Berge og vi har ingen Mathias Normann. Hvem skal spille sentralt på midten i de tøffe kampene vi går i mot?, spør eksperten.
– Jeg synes ikke Fredrik Midtsjø er den sentrale. Vi har rett å slett mangler der inne.

Gruppefinale allerede lørdag?

Lørdag venter et sterkt tyrkisk lag, som slo gruppefavoritt Nederland 4-2 tidligere onsdag. Det resultatet mener Joacim Jonsson har åpnet opp Norges gruppe fullstendig.
– Det blir ekstremt spennende mot Tyrkia. Det ble jo en drømmestart da tyrkerene slo Nederland i dag. Norges sjanser til å vinne gruppa er blitt betydelig større etter den kampen. Puljen er helt åpen nå, sier Jonsson.
– Vi har faktisk en liten gruppefinale allerede lørdag. Men Norge får ikke tape mot Tyrkia. De bør vinne, men absolutt ikke tape.
Tirsdag møter Norge Montenegro borte.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53