Bengt Eriksen lar seg ikke rive med av Norges offensive spill, men det var ikke først og fremst det man måtte overbevise om at man hadde inne etter Tyrkia-skuffelsen.
– Det var godt håndverk det her. Man slipper ikke til Montenegro til så mye. Norge gjør jobben sin, og vi framstår disiplinerte og stødige, selv om det ikke var noen stor kamp offensivt. Thorsby var veldig god, det samme var Sørloth. Så synes jeg det var jevnt over en konsentrert norsk gjeng som klarer å rette opp etter det de leverte mot Tyrkia, sier han etter kampen.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
– Han kommer ikke til å jekke seg verken noen cola eller øl etter å ha sett kampen i reprise, men det var disiplin i forsvarsspillet, konsentrasjon tvers gjennom og en proff bortekamp. Det er ikke noe morsomt å se på høyt press og returløp, men vi bestod testen i å gjøre drittjobben ordentlig.
Selv om han føler Montenegro-laget kanskje var litt hausset opp i forkant av møtet, følte han det var Norge sin fortjeneste at de ikke så hvassere ut tirsdag kveld.
– Montenegro var ikke bedre i dag fordi Norge ikke lot de være noe bedre. Jarstein hadde gode redninger, og det var ingen blundere i backfireren. Det var ikke noe soving i timen, slik det var mot Tyrkia. Det var ikke Montenegro som var dårlige, det var vi som var gode.
Eriksen føler også man nå ser små glimt av hva Ståle Solbakken prøver å få til med det norske laget. Eksperten har fulgt Solbakken over flere år og kjenner til hans verdier.
– Angrepsspillet og forsvarsspillet henger sammen i stor grad. Det vet jeg Ståle er opptatt av, og han var streng med forsvaret i dag og fikk de opp på tærne. I dag var det såpass trygt og solid i forsvar, at jeg håper dette var en slags start for angrepsspillet vårt også. For vi så ikke Ødegaard eller Haaland på sitt beste i dag, det tror jeg ingen der hjemme mener heller.
Mest av alt berømmer han hver enkelt spiller sin individuelle innsats.
– Det var ingen ansvarsfraskrivelse i Norge-laget i dag. Alle var hissig opp i press, og alle virket veldig innstilt på å gjøre sin egen personlige oppgave for laget. Det er Solbakken veldig opptatt av, og det så vi i dag. Nå har vi rettet opp etter Tyrkia-kampen, konstanterer han.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53