Populære sporter
All sport
Vis alt

Vil roe hysteriet: – Ødegaards tid kommer

Jonas Moen Rye

Oppdatert 03/10/2017 klokken 15:34 GMT+2

Ståle Solbakken vil roe ned hysteriet rundt Ødegaard og landslaget.

Martin Ødegaard

Foto: Scanpix

Martin Ødegaard (18) ble for andre gang i høst vraket da Lars Lagerbäck tok ut landslagstroppen til Norges VM-kvalifiseringskamper mot San Marino og Nord-Irland.
Det fikk naturlig nok stor oppmerksomhet og flere profilerte røster stilte seg undrende til svenskens valg.
Lagerbäck mente Ødegaard hadde bedre nytte av å spille to 90-minuttere for U21-landslaget, enn å være en av mange om benet på et A-landslag – uten at den forklaringen ble kjøpt av 18-åringen selv.
Siden den gang har temaet blitt tatt frem stort sett hver gang Lagerbäck har møtt pressen, noe han mandag tydelig viste at han var lei av.
Der får svensken støtte av Ståle Solbakken, FC København-treneren som har blitt koblet med trenerjobben på det norske landslaget ved flere anledninger før Lagerbäck dukket opp på Ullevaal.
Hans tid kommer. Om det er en kamp eller fem kamper, så tror jeg ikke vi skal stresse med det. Han blir god nok en gang, og den dagen kan komme hurtigere enn vi aner, sier Solbakken til Eurosport.no.
Den tidligere Norske landslagskapteinen tar imildertid et lite forbehold.
– Jeg har ikke sett ham spille så mye i høst. Kampen mot Ajax var den første jeg så han spille nå, og det så bra ut det. Men jeg har ikke sett hva han blir veid opp mot, sier han.
Solbakken mener likevel det er helt uproblematisk at Ødegaard ikke har vært i noen av troppene til høstens VM-kvalifiseringskamper og minner igjen om at Ødegaard, til tross for sitt store navn, bare er 18 år gammel.
– Han har så god tid, så det er synes jeg ikke vi skal henge oss opp i. Det kommer når det kommer. Han er en fantastisk spennende fotballspiller, så får vi heller glede oss enda mer når han først slipper til, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame