Populære sporter
All sport
Vis alt

Landslagssjefen om King: – Kan spille i en toppklubb i Premier League

Jonas Moen Rye

Oppdatert 03/10/2017 klokken 15:32 GMT+2

Landslagssjef Lars Lagerbäck mangler ikke tro på Joshua Kings ferdigheter.

Joshua King

Foto: Eurosport

Joshua King (25) ble i sommer koblet med flere storklubber etter å ha scoret 16 Premier League-mål for Bournemouth forrige sesong. Flere av dem etter en forrykende sesongavslutning.
  • Se San Marino–Norge på Eurosport Player og MAX torsdag kl. 20.00!
Etter en litt roligere start på denne sesongen, løsnet det endelig for den norske landslagsspissen borte mot Everton i slutten av september. Ryktene om en overgang bort fra Bournemouth har, som scoringshyppigheten, roet seg litt, men det dukker fortsatt opp spekulasjoner i britiske aviser som hevder King er ønsket hos større klubber i Premier League.
Landslagssjef Lars Lagerbäck har helt siden sin inntreden på Ullevaal vært tydelig på at King er det norske landslagets viktigste offensive spiller, og har gitt 25-åringen mye ansvar. På tirsdagens pressekonferanse foran VM-kvalifiseringskampen mot San Marino senere i uken, gjentok landslagssjefen viktigheten av å ha en spiller som King i fremre rekker.
– Han er veldig pigg og frisk, så han er definitivt klar for å spille, sa Lagerbäck.
Svensken mener at King har nivået inne til å spille for en enda bedre klubb enn Bournemouth på engelsk fotballs øverste nivå. På spørsmål om King kunne gjort en jobb for et av de seks antatt beste lagene i ligaen, svarte Lagerbäck bekreftende.
– Ja, det tror jeg. Han var veldig gode ferdigheter, så jeg tror han kunne gjort det om han fikk en rolle i laget som passet han, sa Lagerbäck.
– Han har veldig gode kvaliteter. Han har god teknikk, han har gode avslutningsferdigheter og bra tempo, fortsatte han.
Etter scoringen mot Everton dukket spekulasjonene naturlig nok opp igjen. Dagen derpå kunne King våkne opp til overskrifter som koblet ham til laget han nettopp hadde tapt 1–2 mot på Goodison Park. Etter salget av Romelu Lukaku til Manchester United i sommmer, ville nordmannen i så tilfelle fått veldig store sko å fylle. Det tror ikke Lagerbäck ville vært noe problem.
– Jeg tror han kunne klart det, sa Lagerbäck.
Saken oppdateres!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame