Populære sporter
All sport
Vis alt

Johansen sto over trening: – Har et problem med en muskel

Stian Thelen

Oppdatert 03/09/2017 klokken 17:07 GMT+2

Stefan Johansen sliter med lysken før VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland.

Stefan Johansen

Foto: Scanpix

  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Stefan Johansen var ikke med på fotballandslagets trening i Tyskland søndag. Han har litt vondt i lysken og så på økta fra sidelinjen.
Norge møter Tyskland i VM-kval mandag kveld. Johansen er norsk kaptein og kjemper om en plass på laget med Ole Selnæs som er tilbake fra karantene og stortalentet Sander Berge. Den norske pressesjefen Svein Graff sa til NTB søndag at Johansen hadde «lyskesmerter».
– Jeg har fått en reaksjon i lysken etter noen av kampene de siste ukene, og den etter Aserbajdsjan-kampen var litt sterkere enn ellers. Jeg tok det rolig i dag, så får vi se hvordan det blir mandag, sier Johansen.
– Av og til må man lytte litt til kroppen. Vi må huske at det er over 40 kamper igjen med Fulham, og forhåpentligvis også flere landskamper. Det er viktig å bruke hodet, men jeg har veldig lyst til å spille og håper selvfølgelig at jeg blir klar, fortsetter han.
Landslagssjef, Lars Lagerbäck, tror ikke skaden skal være noe problem med tanke på morgendagens kamp.
– Han har et problem med en muskel. Det var bedre for ham og ikke trene i dag ifølge det medisinske apparatet, men det burde være bra nok til å kunne spille i morgen om ikke noe spesielt skulle skje, sier Lagerbäck på søndagens pressekonferanse.
Om konkurransesituasjonen på midtbanen svarer landslagssjefen slik.
– Det er fint å ha så mange gode spillere som mulig i konkurranse om plassene. Som trener er det mitt ansvar å velge de rette. Det kan være vanskelig, men mest er det en positiv ting, forklarer Lagerbäck.
Lagerbäck fikk spørsmål om han har vurdert å legge om til 4-5-1 mot en så sterk motstander som Tyskland.
– Man vurderer alltid ulike muligheter, og jeg har ikke alltid vært bare 4-4-2-mann. I Sverige brukte jeg også noen andre kombinasjoner. Men jeg har lyst til å ha to spisser, og så vil vi gjerne fortsette med grunnspillet vi forsøker å utvikle, svarer han.
– Det kan derimot være at jeg vil velge litt andre spillertyper, for eksempel en annen type spiss, når vi møter et veldig godt lag som Tyskland, og noen ganger skal det se ut som 4-5-1 når vi forsvarer oss.
(©NTB/Eurosport.no)
  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame