Populære sporter
All sport
Vis alt

Ikke fått med seg kritikken. Slik opplevde Nordtveit ydmykelsen på Anfield

Eirik Fure

Oppdatert 30/08/2017 klokken 16:10 GMT+2

Hoffenheims Håvard Nordtveit unngikk å lese aviser i etterkant av Champions League-exiten mot Liverpool.

Håvard Nordtveit

Foto: Getty Images

SANDVIKA (Eurosport.no): Håvard Nordtveit har på ingen måte hatt en ideell oppladning til Norges VM-kvalifiseringskamper. Hoffenheim tapte 1-2 i den første Champions League-kvalikkampen mot Liverpool i Tyskland, og hadde dermed et vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret. Med 3-6-tap sammenlagt ble det lille håpet knust, og ekstra tungt var det trolig for Nordtveit. Nordmannen ble tatt ut før det var spilt 25 minutter, på stillingen 0-3, og flere kritiserte hans involveringer.
– Har du fått med deg noe av den kritikken?
– Nei, svarer 27-åringen uten å legge til noe mer.

– Ikke gunstig for din mentale styrke

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er en av de som mener at han ikke har råd til å svikte flere ganger, og tror spilleren kan være ute av laget på kort sikt.
– Det er en lang sesong. Nå blir det mye midtukekamper i forbindelse med Europa League. Han får sikkert muligheten etter hvert, men han er nok ikke tiltenkt en førstelagsplass nå. Svikter han igjen, er det kjørt, sa Rekdal etter helgens Hoffenheim-kamp mot Bayer Leverkusen.
Selv sier Nordtveit at han bevisst unngikk å lese om seg selv i etterkant fordi han visste at han ikke hadde gjort en god figur.
– Det er ikke akkurat det smarteste du kan gjøre å gå rett inn på media eller lese når du vet du har underprestert. Det er ikke akkurat noe gunstig for din mentale styrke. Akkurat det holder jeg meg for god for, sier Nordtveit til Eurosport.no.
Som fotballspiller er man med på både oppturer og nedturer. 27-åringen forsøker derfor å ta med seg det positive fra den siste tiden og virker på ingen måte å være uten selvtillit.
– Jeg vet selv hva jeg står for. Det beviste jeg selv da jeg spilte 2. omgangen hjemme mot Liverpool. Da spilte vi veldig god fotball, egentlig bedre enn det Liverpool gjorde, og da klarte vi å prestere i stedet for å legge oss bakpå, sier han.
Om returoppgjøret sier han følgende:
– Da hadde vi egentlig en offensiv tankegang. Vi visste at vi måtte vinne 2-0, 3-1 eller mer, og det var jo ikke umulig, men kanskje vi var litt for offensive. Da det var 3-0 der før halvtimen var spilt er det tungt som fotballspiller, spesielt når du blir tatt ut, innrømmer han.

Var dønn ærlig mot treneren

Nordtveit har nå rettet fokus mot Norges VM-kvalifiseringskamper. Han har har slått seg til ro med at prestasjonen ikke var god nok, og at det ikke ble Champions League på Hoffenheim, samtidig som han tidlig ga beskjed til trener Julian Nagelsmann om at han ikke følte seg urettferdig behandlet.
– Du må bare si selv at det ikke var godt nok. Det sa jeg selv til treneren. Det var helt rett å ta meg ut for formasjonsbyttet, og det ble mye bedre etterpå. Vi fikk det mer stabilitet i den defensive tryggheten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame