Populære sporter
All sport
Vis alt

Haavi om skriveriene: – Hadde ikke fått til det om vi var splittet

Eurosport
AvEurosport

Publisert 31/07/2023 klokken 08:12 GMT+2

Emilie Haavi mener at Norges prestasjon mot Filippinene i fotball-VM var et godt svar på meldingene om splid og misnøye i troppen.

Emilie Haavi

Foto: NTB

– Det er mange som mener mye, og det skrives mye, men jeg forholder meg lite til det. Det vi leverte i går viser at vi er en gruppe som står sammen. Vi hadde ikke fått til det om vi var splittet, sa hun under mandagens pressekonferanse i Auckland.
Også etter 6-0-seieren over Filippinene ble meldingene om intern uro et tema.
– Jeg kjenner meg ikke igjen i det i det hele tatt. Prestasjonen vi leverte på banen taler for seg. Du får ikke det fra en splittet spillergruppe, og jeg tenker at det var et bra svar på tiltale, sa Haavi.
Søndagens tremålsscorer Sophie Román Haug er av samme oppfatning.
– Jeg føler at kampen viste at vi er en samlet gjeng, og at det var et fint punktum på det her, sa hun.

– Kommer styrket ut

Hege Riise uttrykte at måten Caroline Graham Hansens utblåsning etter Sveits-kampen ble håndtert har gjort landslaget sterkere.
– Gruppa har mobilisert skikkelig, og det er den kulturen vi ønsker, å være samlet når det blåser som mest. Da kommer vi styrket ut av det, sa hun.
– En seier hjelper jo alltid, og det hjelper at vi fortsatt er i VM. Det er en enorm lettelse at vi ikke skal hjem ennå. Det er litt som Tuva (Hansen) sa, at hun kjenner seg ikke igjen i alt som skrives. Selv leser jeg ikke medier, og jeg vet at mange legger det bort.
Oppvasken som ble gjennomført er hun fornøyd med.

Nødvendig og bra

– Det var nødvendig og bra å få renset alt som renses kan i et VM, der vi skal prestere på høyeste nivå. Det var også viktig at det ble gjort offentlig slik at alle ser at vi ikke aksepterer oppførsel ut over det vi skal se på kulturnivå, sa landslagssjefen.
– Men nå er vi ferdige med det, og det er ikke mye mer å grave i. Vi har en sterk gruppe som leverte en god kamp.
At Trygve Hegnar i en kommentar i Finansavisen har stemplet spillerne som primadonnaer og norsk kvinnefotball som «elendig» og «uhyre svak» trekker hun på skuldrene av.
– Det er sånt som preller av, for det treffer ingen steder, og da er det ikke noe jeg kan forholde meg til.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame