Midtbanespilleren vender hjem til svenske Kalmar FF. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside mandag.
– Jeg har alltid hatt et ønske om en dag å komme hjem til Kalmar etter dagen jeg dro, sier han til klubbens hjemmeside.
Indre Bane
Mektig imponert over Glimt: – Tilbake på høyt, høyt nivå
4 MINUTTER SIDEN
Israelsson sier muligheten for å vende tilbake til Kalmar på lån var der vinteren 2018, men da ønsket han å bli værende i nederlandsk fotball.
– Det siste halvannet året har jeg kjent et ønske og lengtet etter å få komme hjem, både sosialt og fotballmessig, sier han.

Erkjenner at det har vært vanskelig

På spørsmål om sin tid i Vålerenga svarer han følgende:
– Fotballmessig har det vært tøft. Det er ikke til å stikke under en stol. Men samtidig tror jeg at jeg er en bedre fotballspiller nå enn hva jeg var noen år siden. Jeg har tatt steg på flere plan, både som spiller og privat, mener han.
Vålerenga ble i juli 2018 enige om å hente svensken fra PEC Zwolle. Det første året var på lån og etter at det gikk ut var han VIF-spiller ut juli 2020 på papiret. Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen snakket da om tre nøkkelfaktorer for signeringen: Målpoeng fra midtbaneleddet, bra fysikk og erfaring.
Spilleren har imidlertid aldri blitt en suksess på Intility Arena. Totalt står han med 18 kamper for klubben. I 2019-sesongen startet han ikke en eneste Eliteserie-kamp, men ble byttet inn totalt seks ganger i serien.

Helland med klar oppfordring til alle fotballspillere i Norge

Eliteserien
Odd-duo mest sannsynlig klar for helgens kamp
3 TIMER SIDEN
Fotball
– Noe av det største denne klubben har gjort
3 TIMER SIDEN