Sherida Spitse er årets spiller i Toppserien. Det ble klart under Fotballfesten mandag.
– Denne prisen betyr enormt mye for meg. Den er ikke bare min, men hele gruppen i Vålerenga sin. Ikke bare spillerne, men foreldre, kjæresten, og alle de som legger til rette for at jeg kan være så god spiller som mulig, sier en rørt Spitse, med klump i halsen.
Spitse har vært kaptein og lederstjerne i et lag som kjempet seg til en andreplass i Toppserien bak LSK Kvinner denne sesongen. Hun er dessuten landslagskeptein for Nederland, som spilte VM-finale i sommer.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
2 TIMER SIDEN
Slik lød juryens begrunnelse for hennes nominasjon:
– Vålerengas kaptein holder høyt internasjonalt nivå, og sommerens VM-finalist har ledet hovedstadslaget gjennom en strålende sesong rent sportslig. Spitse har kvaliteter på en nivå få andre i Toppserien kan matche, noe som har vært avgjørende for Vålerenga denne sesongen.
Tidligere på kvelden ble også prisen for årets gjennombrudd i Toppserien delt ut. Den gikk til Farts unge midtbanespiller, Julie Blakstad.
– Det har vært en spennende sesong, men med både opp- og nedturer for Fart. Det er uansett veldig gøy å vinne prisen, og jeg har fått min debut i Toppserien denne sesongen. Det har vært veldig moro å få teste seg på landets øverste nivå, sier Blakstad.
Les også: Har fått henvendelse fra LSK – kun detaljer skal gjenstå før han er klar.
Sett denne?
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
21 TIMER SIDEN