Hansen har i flere år vært rammet av kreft. Han sovnet inn på St. Olavs hospital onsdag.
Det ble onsdag flagget på halv stang på Brakka på Lerkendal. Rosenborg-spillerne kommer til å spille med sørgebånd i torsdagens Mesterfinale mot Lillestrøm.
Hansen spilte i sin tid på øverste nivå i norsk fotball. Senere ble han en velkjent trener. Han var i mange år assistent både for Nils Arne Eggen i Rosenborg og Egil «Drillo» Olsen på A-landslaget.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55

Eggen: – Har spilt en avgjørende rolle for suksessen Rosenborg har hatt

Bjørn Hansen trente også aldersbestemte landslag. Trønderen var også delaktig som trener da RBK ble seriemester i 1985. Han ga seg som hovedtrener 21. august, mens Arne Dokken fikk treneransvaret ut sesongen.
– Bjørn har spilt en avgjørende rolle for suksessen Rosenborg har hatt, sier Nils Arne Eggen til Nettavisen.
– Han var en veldig god venn, en veldig dyktig fotballfagmann og var jo pedagogisk utdannet og idrettsfaglig utdannet. Han har gjort en kjempejobb, og vi hadde et nært personlig forhold gjennom daglig samhandling, helt siden begynnelsen av 80-tallet, fortsetter RBK-legenden.
Saken fortsetter under Twitter-meldingene:

– Var innom oss på Brakka inntil det siste

– Dette er selvsagt en trist dag, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til
– Så er det viktig at vi gleder oss over alle de gode stundene vi har hatt med Bjørn. Han har gjort så mye for klubben, og var innom oss på Brakka inntil det siste. Han var også på plass under Molde-kampen for noen uker siden. Vi kommer til å savne Bjørn, fortsetter Dyrhaug.
Hansen spilte i sin tid også for Sandefjord og Oppdal. Han trente også klubber som Stjørdals-Blink og Strindheim. Han var med på hele sju seriegull og tre cuptriumfer med RBK, viser oversikten til rbkweb.no.
(NTB)
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39