Dramatisk Champions League-exit for Vålerenga

Oppdatert 11/02/2021 klokken 19:06 GMT+1

Ingen greide å avgjøre i løpet av 120 minutter, men i straffesparkkonkurransen var Brøndby bedre og nektet Vålerenga plass i mesterligaens åttedelsfinale.

Ingibjörg Sigurdardóttir

Dejana Stefanovic scoret på straffespark i selve kampen, som endte 1-1, men hun var den eneste som misset i straffesparkkonkurransen. Uten en eneste bom på sine fem muligheter sikret dermed danskene avansement.
Chirine Lamti, som ble byttet inn i det 120. minutt for å ta straffe, satte inn det avgjørende 5-4-målet.
I den ordinære spilletiden fikk Vålerenga en drømmestart da Rikke Nygård ble felt av Mille Gejl etter et kvarter. Da var Stefanovic sikker fra straffemerket.
Etter at gjestene styrte store deler av første omgang tok Brøndby mer over etter pausen. Det resulterte til slutt i en fantastisk utligning fra Josefine Hasbo. Dermed måtte spillerne belage seg på 30 minutter med ekstraspill. De ble uten scoring, selv om Vålerenga var svært nær avgjørelse. Straffetapet betyr at LSK Kvinner blir eneste norske lag i tirsdagens trekning.

God amerikaner

Vålerenga var best i første omgang, og ledelsen til pause var fortjent. Etter hvilen fikk derimot Brøndby mer skikk på sakene og satte et virkelig press. De var ved flere anledninger farlig frampå, men slet lenge med å finne veien til nettmaskene. Det var mye på grunn av keeper Hannah Seabert. Amerikaneren, som opplevde å bli benket i store deler av fjorårets gullsesong, spilte en god kamp og vartet opp med flere gode redninger.
I underkant av kvarteret før slutt greide hun derimot ikke å hindre Josefine Hasbos knallavslutning. Dermed var lagene like langt.
Siden kampen på grunn av norske innreiseregler måtte avgjøres i ett oppgjør, ble det ekstraomganger i Brøndby.

Tverrliggerskudd

Begge lag hadde muligheter til å sikre videre spill i mesterligaen med scoring i ekstraomgangene, men ingen av dem greide å avgjøre til egen fordel. Etter en liten pause var Vålerenga offensive fra start. Før 100 sekunder var spilt hadde de allerede hatt to muligheter, hvorav den andre var et skudd fra Synne Jensen i tverrliggeren.
Jensen var også frampå flere ganger i ekstraomgangene, men verken hun eller noen av de andre 21 spillerne fant veien til mål.
Dermed endte det hele i straffesparkkonkurranse der Brøndby altså vant 5-4. Vålerenga har aldri før deltatt i mesterligaen.
Trondheims/Ørns semifinaleplass i 2005 og tilsvarende resultat for Kolbotn i 2007 er de beste resultatene av norske klubber, mens LSK er siste lag med kvartfinaleplass (2019).