• Se Norge - Hviterussland for U21-landslaget tirsdag 18:40 på Dplay og Eurosport Norge - sikre deg tilgang her!
ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Norge - Romania 4-0 (2-0)
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– I dag var vi gode. Vi trengte dette etter siste match. Vi måtte slå tilbake, og det gjør vi bra, sa Martin Ødegaard til TV2 etter kampen.
– Men det er litt surt at vi ikke er på dette nivået når vi spilte forrige kamp mot Serbia.
Erling Braut Haaland var et angrep i seg selv. Med tre scoringer og et fortreffelig samarbeid med spisskollega Sørloth - som også stod for én scoring og én målgivende - var det Dortmund-spilleren som var den store helten på Ullevaal søndag kveld.
I tillegg var Martin Ødegaard tilbake for full maskin og assisterte Haaland ved to av scoringene hans. Selv om Romania ikke viste seg å være i nærheten av det samme kaliberet som Serbia, lot de 200 innenfor portene seg imponere av et frittspillende og offensivt Norge-lag.
– Endelig tok han til fornuft og spilte til meg. Da blir det som det blir, sa hat trick-helt Haaland til TV2 etter kampen, og pekte smilende mot landslagskollega Ødegaard.
– Det er stort, men jeg skulle satte enda flere så det er litt surt. Det er bare å fortsette å jobbe, så forhåpentligvis setter jeg alle sjanser i fremtiden.

To vakre mål

Tross en småhektisk åpning på kampen, der Romania fikk komme til et par skuddmuligheter, var det Norge som styrte førsteomgangen. Og det tok ikke lange tiden før man kunne føre mål i protokollen. 1-0 kom allerede etter 13 minutter da Martin Ødegaard plukket opp ballen på midtbanen og begynte å føre framover.
Det blir stort sett alltid skummelt, og denne gangen var intet unntak. Både Sørloth og Haaland gikk på løp i bakrom. Ødegaard sendte like gjerne en perfekt vektet pasning gjennom til Haaland, og da Romanias keeper stormet ut for å avverge fikk han skvist den inn under armene på sisteskansen. Ullevaal var vitne til vakker kontringsfotball fra hjemmelaget!
Og farlig ble det også ikke mange minuttene etterpå. Nok engang var Haaland på farten da Norge brøt midt på banen. Han brukte sitt første touch på å slå luke på Romania-stopperen og helt alene med keeper Tatarusanu ble skuddet hans lest av keeperen. Ødegaard kunne også kommet på scoringslista i førsteomgangen, men skuddet hans fra 20 meter ble reddet i nærmeste hjørne.
I stedet markerte en annen norsk spiller seg. Birger Meling erstattet Haitam Aleesami på venstrebacken og kombinerte en rekke ganger med Moi Elyounoussi på venstresiden. Etter 40 minutter bar det også frukter. Moi vendte og slo en pasning i samme bevegelse på Meling som kom spurtende ned langs krittet. Han stormet hele veien inn i feltet og siktet ballen inn på bakre stolpe der Alexander Sørloth kom stormende. Han bommer sjeldent på den typen muligheter, og dermed stod det 2-0.

Full kontroll og hat trick

Andreomgangen skulle vise seg å bli en lek for Lagerbäcks menn. Romania kom aldri ut av startblokkene slik man fryktet etter noen sure resultater mot nasjonen de siste årene - kanskje mest minneverdig er kampen i 2019 da man ledet 2-0 og rotet vekk seieren på tampen.
I stedet fortsatte landslaget der de slapp. Først da Sander Berges skudd tok en retningsforandring og havnet hos Ødegaard som fant Haaland på blank kasse til 3-0.
Deretter da Haaland virkelig hadde begynt å snuse på hat tricket. Han fikk flere muligeter, men da han mottok ballen fra Sørloth etter 74 minutter og satte fart på tvers av 16-meteren, var det åpenbart kun én ting som stod i hodet på unggutten. Og da gikk det som det måtte gå for et passivt Romania-forsvar. Haaland fyrte av en kanon av dimensjoner i nærmeste og tok i mot hyllesten med lagkameratene.
Romania kom aldri til de store mulighetene, og Norge var fornøyde. Dermed kunne man virkelig booste både selvtilliten og målforskjellen i Nations League-gruppa med 4-0.
Saken oppdateres!
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40