Populære sporter
All sport
Vis alt

– Uvant og litt irriterende

Eurosport
AvEurosport

Publisert 15/10/2018 klokken 19:33 GMT+2

Martin Ødegaard er tilbake i landslagstroppen etter et gjestespill i U21. Han tar gjerne imot ros fra Lars Lagerbäck, som mener han er blitt bedre defensivt.

Martin Ødegaard

Foto: Scanpix

– Jeg vet ikke om det er noe han har etterlyst hos meg, men vi har snakket sammen om hvordan han ønsker at jeg skal bidra defensivt, og han er veldig klar på rollen i laget. Jeg har prøvd å gjøre den jobben, som er ganske lik rollen jeg har i klubben når jeg spiller på kant, sier Ødegaard til NTB.
– Jeg får derfor hele tiden trent på det og føler at jeg har tatt steg der, så det er hyggelig at han også mener det.
Lagerbäck sa på mandagens pressekonferanse at Ødegaard i hans øyne er i ferd med å bli en «allroundspiller».
– Han har utviklet forsvarsspillet sitt og begynner å bli en ganske god allroundspiller, sa landslagssjefen, som aldri har lagt skjul på at defensive kvaliteter er viktige for alle spillere i hans lag.
Ødegaard er ikke enig i at den biten har manglet i hans repertoar.
– Jeg føler at jeg har vært brukbart defensivt, men det er kanskje slik at spillere som er gode offensivt må vise mer defensivt for at det skal bli verdsatt. Men jeg føler altså at jeg har tatt steg der, og det er positivt, sier han.

Bulgaria-minner

Han har både gode og mindre gode minner fra kamper mot Bulgaria. I oktober for fire år siden ble han yngste spiller noensinne i en EM-kvalifiseringskamp da han kom inn og bidro til 2-1-seier over bulgarerne på Ullevaal.
– Det begynner å bli noen år siden, men det var min første EM-kvalifiseringskamp, med seier og god stemning på Ullevaal, så det er gode minner, sier Ødegaard, som den gang var 15 år og 300 dager gammel.
I september satt han på benken og så Norge tape 0-1 for Bulgaria i Sofia.
– Vi er veldig gira på å revansjer det. Vi var bedre enn dem i den kampen og føler at vi fortjente bedre, og det skal vi prøve å ta igjen for tirsdag.

– Uvant og litt irriterende

Ødegaard spiller med en støtteskinne på hånden etter bruddskaden han nylig pådro seg i kamp for Vitesse, men sier at den ikke hemmer ham.
– Det er uvant og kan være litt irriterende å spille med beskyttelsen, men det hemmer meg ikke, sier Ødegaard, som regner med å måtte bruke skinnen en del uker til.
– Jeg ble operert, og det er satt inn en plate. Den beskytter godt, men det tar visst fire til seks uker før det har grodd, så jeg må nok bruke den så lenge.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame