Norge - Slovenia 1-0
Kun tre poeng var godt nok hjemme mot Slovenia om Lars Lagerbäck og Norge fortsatt skulle kjempe om seieren i gruppen etter tapet for Bulgaria i forrige kamp.
Bortelaget yppet seg til tider mot Norge, men ett øyeblikks magi av Ole Selnæs på overtid av første omgang sikret Norge tre poeng. Midtbanespilleren plukket opp ballen etter et innlegg ute på sekstenmeteren og banket til. Ballen suste i mål bak en sjanseløs slovensk keeper. Den sjette strake hjemmeseieren for Norge.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Selnæs kom inn for Sander Berge, som ble hvilt.
– Jeg traff godt, men jeg hadde litt flyt for den gikk via ryggen. Jeg så egentlig at Aleesami stod der, men jeg har stått igjen etter trening med trønderkompisene og tenkte at den her skal jeg bare ta. Jeg stjal den fra Aleesami, men han sa det var like greit at jeg tok den, sier Selnæs til TV 2 etter kampen.
– Man må berømme Selnæs som kommer inn og ikke har spilt så mye. Han gjør sin beste landskamp, synes jeg i alle fall, sier Lagerbäck til samme kanal.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:
Lagerbäck gjorde fem endringer fra start og Norge tok kommandoen fra start. Tarik Elyounoussi fikk en eventyrlig mulighet til å score etter få minutter. Angriperen utnyttet feil i Slovenias forsvar, men Vid Belec reddet forsøket fra nordmannen som spilte sin kamp nummer 50.
Like etterpå skallet Slovenias Luka Krajnc sammen med Markus Henriksen. Begge to ble liggende en god stund før Henriksen kom seg opp og gikk ut for egen maskin. Den norske midtbanespilleren fortsatte kampen, mens Krajnc ble bært ut på båre og fraktet til sykehus.
Sloveneren ser imidlertid ut til å slippe med skrekken.
– Han er på sykehus, og det virker som det er bra med ham. Han snakker med helsepersonellet. Per nå er det trolig bare en kuttskade over det ene øyet som blir følgen av dette. Jeg vil også tro de skanner hodet hans for sikkerhets skyld, sier pressesjefen for det slovenske laget til NTB.
Sett denne ukens podcast?
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53