Bournemouth-proffen var en av fire spisser i troppen som landslagssjef Lars Lagerbäck presenterte på Ullevaal stadion tirsdag.
King har stått over de siste tre kampene for klubblaget, men kjemper for å kunne spille borte mot Newcastle i helgen. Landskampene kommer først seks og ni dager senere.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
– Det er et lite spørsmålstegn ved Josh. Jeg har vært i kontakt med ham, og han håper og tror selv at han kommer i gang denne uken. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sa Lagerbäck.
Han har tatt ut Ola Kamara i troppen til de viktige nasjonsligakampene. Alexander Sørloth er vraket siden forrige uttak.
– Alex har hatt det litt tøft i klubblaget. Ola har gjort det bra, og dessuten ønsker vi en spiss som er litt lik Josh. At det er et lite spørsmålstegn rundt ham, er en ekstra grunn til å velge Ola, mente Lagerbäck.
Norge topper gruppe 3 i nasjonsligaens divisjon C på målforskjell foran Bulgaria. Kampene mot Slovenia 16. november og Kypros tre dager senere blir derfor særdeles viktige. Begge kampene spilles på bortebane.
Her er hele troppen:
Keeper: Rune Jarstein, Sten Grytebust og Ørjan Håskjold Nyland.
Forsvar: Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted og Jonas Svensson.
Midtbane: Sander Berge, Stefan Johansen, Ole Selnæs, Martin Linnes, Mohamed Elyounouissi, Iver Fossum, Martin Ødegaard og Markus Henriksen.
Angrep: Joshua King, Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi og Ola Kamara.
(©NTB)
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25