Berge måtte stå over flere landslagstreninger denne uken og var ikke kampklar da Slovenia ble beseiret med 1-0 på Ullevaal lørdag.
Søndag opplyste Norges Fotballforbund at Berge har reist hjem til Belgia for å fortsette rehabiliteringen der, ettersom han heller ikke blir klar til tirsdagens kamp mot Bulgaria.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
– Han har kjent at musklene ikke fungerer, men jeg vet ikke hva det skyldes. De har jo kommunisert med Genk, og de ville gjerne ha ham hjem, så nå overtar Genk ansvaret, sa landslagssjef Lars Lagerbäck på søndagens pressekonferanse og henviste til Genk for ytterligere kommentarer om skaden.
Berge har spilt mange kamper for klubblaget Genk den siste tiden og merker hardkjøret på kroppen.
– Han følte seg sliten da han kom til samlingen. Som de fleste hadde han restitusjonstrening mandag. Han trente tirsdag, men følte at han ikke orket, helt enkelt. Onsdag måtte han gi seg halvveis i treningen, og han var ikke med torsdag eller fredag, sa Lagerbäck.
– Avgjørelsen om at han ikke kan være med mot Bulgaria ble tatt lørdag kveld. Han kjente at kroppen ikke fungerte slik han ønsker.
Det skal ikke være fare for at problemene Belgia-proffen opplever har sammenheng med skaden som skapte problemer for ham tidligere i år.
Frankrike-proffen Ole Selnæs rykket inn på Berges plass på den norske midtbanen lørdag og ble matchvinner.
(©NTB)
Sett denne?
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25