Oppdatert 21/09/2023 klokken 20:44 GMT+2

Moldes Martin Ellingsen i duell med hjemmelagets Abdellah Zoubir.

Qarabag - Molde 1-0 (0-0)
Molde imponerte mange i Champions League-kvaliken tidligere i høst, men det endte til slutt «bare» med gruppespill i Europa League.
Torsdag kveld var det duket for åpningskampen til Erling Moes menn, da de gjestet aserbajdsjanske Qarabag på Tofiq Bahramov stadion i hovedstaden Baku.
Det skulle vise seg å bli en ordentlig test for Eliteserie-laget, som til slutt måtte se seg slått med 1-0 i Baku torsdag kveld.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Får spørsmål om fremtiden: – Nok å tenke på her

Intens åpning

Kampen startet i et forrykende tempo i Baku torsdag, med et hjemmelag som virkelig satte tempoet i kampen.
17 minutter var spilt da Qarabag brøt Molde høyt i banen. Midtbanespiller Marko Jankovic førte ballen framover og slapp ballen ut til venstre til franske Abdellah Zoubir. Den 31 år gamle kantspilleren kunne sendt hjemmelaget i ledelsen tidlig, men skuddet endte i nettveggen.
Etter dette fortsatte kampen i et nokså høyt tempo, men Molde sto godt imot det aserbajdsjanske topplaget.
Like før dommeren blåste i fløyta til pause, kom derimot kampens desidert største sjanse - og nok en gang var det hjemmelaget sin tur.
Et innkast endte i beina på Jankovic, som etter å ha dratt seg innover i banen fyrte løs. Molde-keeper, Jacob Karlstrøm, var derimot svært god da han slo skuddet ut til corner. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Marerittstart i andreomgang

Men hjemmelaget lot ikke Molde-spillerne få hvile et sekund fra start i den andre omgangen.
Etter å ha satt keeper Karlstrøm på prøve ved to anledninger tidlig, kom til slutt scoringen for Qarabag.
I kjølvannet av en corner slo Yassine Benzia inn fra venstre. Moldes danske midstopper, Anders Hagelskjær, klarerte ballen som endte opp i beina til Leandro Andrade. 23-åringen fra Kapp Verde var ikke vond å be, og banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 55 minutter spilt.
20 minutter før slutt så trener Moe seg nødt til å gjøre grep, og Martin Linnes, Eirik Hestad og nysignering Fredrik Gulbrandsen entret gressmatten. Og sistnevnte skulle markere seg nesten umiddelbart.
Etter 77 minutter kom Gulbrandsen seg fri til høyre i banen og slo hardt inn langs bakken. Inne i feltet sto Veton Berisha godt plassert, men spissen maktet ikke å få til noen avslutning på mål.
Molde løftet laget høyere i sluttminuttene og presset på for en utlikning, men denne kom aldri og moldenserne måtte dra tomhendte hjem til «Rosenes by».

Tidligere Glimt-profil med pangstart

I den andre kampen i gruppa til Erling Moes menn, levert det tyske storlaget Bayer Leverkusen en makdemonstrasjon de de slo Per Mathias Høgmos Häcken med hele 4-0.
Tidligere Bodø/Glimt-spiss, Victor Boniface, har fått en svært god start på karrieren sin i den tyske klubben, og sto for ett av målene torsdag kveld.
Det betyr at Boniface og Leverkusen topper gruppen foran Qarabag, mens Molde innehar tredjeplassen foran Høgmos Häcken.
Moldes neste kamp i gruppespillet er mot Boniface og co, som gjester Aker stadion 5. oktober.