Samtidig som Molde kjemper om medaljer i Eliteserien, ønsker romsdalingene også å kvalifisere seg til utslagsrundene i Europa League.
Arsenal er allerede videre, mens andreplassen vil stå mellom Molde og Rapid Wien.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
De to lagene møtes i den siste runden i gruppespillet, men først skal Molde ta imot lilleputten Dundalk på Aker Stadion.
Det irske laget står med null poeng i gruppespillet, men Erling Moe vil ikke gå med på at dette blir «plankekjøring».
– Jeg ser at folk tenker det. Ser du på Dundalk sine kamper, så har de ikke vunnet, men de var nære borte mot Rapid. De var knalltøffe på bortebane for oss. De holdt godt stand mot Arsenal, selv om de kanskje ikke hadde allverdens spill selv, sier Moe på en pressekonferanse onsdag.

– Tøffe tak

Hvis Molde slår Rapid Wien 12. desember, spiller det ingen rolle om Molde taper, spiller uavgjort eller vinner mot Dundalk. Tre poeng mot Dundalk vil imidlertid gjøre at Molde kan gå videre med uavgjort mot Rapid Wien hvis østerrikerne skulle overraske og vinne mot Arsenal i morgen.
– Dundalk er et tøft lag med noen tøffe gutter. Ser man på navn og liga, er de mindre i forhold til de to andre lagene, men slik tenker ikke vi. Alle kamper er tøffe i et Europa League-gruppespill. Den som tror annerledes, må nesten prøve selv. Det er tøffe tak, sier Moe.
Saken fortsetter under videoen.

Hyller Glimts stikk til Rosenborg: – Helt på sin plass

– Må ha respekt

Etzaz Hussain mener den irske motstanderen fortjener mer respekt enn å bli omtalt som et såkalt «pub-lag».
– Det er et ålreit lag når du har kommet deg til Europa League. Da må du være mer enn et pub-lag. Du må ha respekt. Det samme gjelder når vi møter Arsenal. Vi henger jo med, men man merker kvalitetsforskjellen. Vi kunne fått med oss noe. Det er små marginer i fotball, sier Hussain til Eurosport.
– Har dere noen gang møtt et pub-lag?
– Jeg har gjort det, sier Moe lattermildt.

Prioriterer ikke annerledes

Molde ligger per nå på andreplass i Eliteserien med et forsprang på seks poeng ned til Vålerenga. Med bare fire kamper igjen, ligger de svært godt an til sølv, men Moe avviser at forspranget kommer til å prege lagoppstillingene fremover.
– Nei, vi har lyst til å beholde det forspranget. Så vi kommer ikke til å prioritere noe. Dessuten har vi det lengste oppholdet før Rapid Wien-kampen. Det er lettere å håndtere enn kamper på torsdag og søndag, sier Moe til Eurosport.
Molde tar imot Aalesund på søndag, før de møter Rapid Wien neste torsdag.
– Tre poeng mot Aalesund er like mye verdt som mot et annet lag. Vi prioriterer kampene helt likt. Nå er vi også i en stim som viser at vi er blitt bedre på å håndtere kampprogrammet enn hva vi gjorde i den første perioden. Da sleit vi i seriespillet, avslutter Moe.
Sett denne?

VIF-helten spår en krig mot Stabæk: – Vi skal bjuda på

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51