AKER STADION (Eurosport):
Denne sesongen har Stian Gregersen hatt sitt definitive gjennombrudd med storspill i Eliteserien. Stopperen er blitt lagt merke til i Europa og Lars Lagerbäck har latt seg imponere såpass at 25-åringen ble tatt ut til landskampene i november.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Den samlingen måtte Gregersen stå over grunnet skade, men midtstopperen er nå tilbake og bekreftet forrige uke overfor Eurosport at det pågår dialog med utenlandske klubber om en overgang i januar.

Blir en dyr mann

Trener Erling Moe er naturligvis glad for suksessen Gregersen har oppnådd, men håper å beholde kristiansunderen en stund til. Han sier dette om framtida til spilleren som har vært på banen i tap mot kun ett lag i år: Arsenal.
– Det er ikke noe annet enn at Stian er her, og meg bekjent er det ikke en forhandlingssituasjon per dags dato. Han er her og skal være her i uoverskuelig framtid, men så vet vi at dette er en levende organisme, så vi får se om det dukker opp noe som treffer både klubb og Stian i hjertet.
Sesongen i Elfsborg i fjor gjorde at flere klubber fikk øynene opp for midtstopperen, og i januar avviste Molde et bud fra Championship-klubben Wigan, ifølge TV 2. Den gang skal budet ha ligget på rundt 3,5 millioner kroner.
Tidligere i november skrev Nettavisen at MLS-klubben Sporting Kansas City hadde lagt inn et bud på rundt sju millioner norske kroner på Molde-forsvareren.
Moe er tydelig på at disse summene er altfor lave om man skal la Gregersen gå i januar. Eurosports ekspert Joacim Jonsson har antydet at Molde bør kunne få 12-15 millioner kroner for spilleren.
– Hvis disse summene du nevner er riktig, så er det klart at det ikke går. Prestasjoner gjør at du enten blir dyrere eller billigere, og Stian har prestert veldig bra. Han har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen og jeg håper at den dagen vi lar Stian dra herfra, så er det til en plass som gjør at han fortsatt er aktuell der. Med det mener jeg at hvis han skal dra herfra, så har han flere klubber å velge blant.
– I så fall mener du at å dra til en klubb i MLS ikke er det optimale?
– Der var det du som sa det, så da skjønner du hva jeg mener, svarer Moe.
Saken fortsetter under videoen.

Ønsker å se Molde-profilen i russisk fotball: – Passer han bra

Mener USA ikke er veien å gå

Treneren er med andre ord så tydelig på at Sporting Kansas City ikke vil være det optimale klubbvalget for Gregersen. At Norge har flere spillere som presterer på meget høyt nivå i Europa enn på veldig lenge, taler for at midtstopperen kan sikte høyere enn Nord-Amerika.
– Ja, jeg skal ikke prate ned USA, det er overhodet ikke meningen, men jeg håper hver gang at slike overganger dukker opp for våre spillere at det er et skikkelig godt steg videre, både fotballmessig og selvfølgelig litt på pungen, når de først drar herfra.
– Når man ser på norske spillere som gjør det godt i Europa om dagen, betyr det at spillerne herfra bør sikte høyere?
– Det er vanskelig å si, det vi håper på er at alle som får sjansen til å spille i det store utland, at det skjer på et sportslig grunnlag slik at de kan ta nye steg og utvikle seg. Om det er via til noe mer eller rett til «noe mer» så er spørsmålet om det er riktig klubb, riktig trener – det er ingen enkel matematikk i det, sier Moe.
Joacim Jonsson har foreslått russisk fotball som en mulig destinasjon for Gregersen. Eurosport kjenner til at klubber i Russland har hatt navnet hans på blokka, uten at det har ført til noe konkret foreløpig.
– Det er en bra liga, på flere områder, men dette er umulig å si. Vi får vente å se, per dags dato er ikke dette en diskusjon for oss. Han blir hvert fall ut sesongen, så får vi se med han – som med flere andre – hvordan vinteren utvikler seg, mener Moe.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33