• Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
For nesten to uker siden bekreftet Molde at de hadde tatt inn Henry Wingo på prøvespill fra Seattle Sounders.
23-åringen kan bekle både back og kant på begge sider, selv om han hovedsaklig har spilt på høyresiden.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Han har fremstått positivt på banen og også utenfor. Han har gjort et godt inntrykk på gruppa og vært en fin spiller å ha på trening, sier sportslig leder i Molde, Øystein Neerland, til Eurosport.
Hovedtreneren i Seattle Sounders sa mot slutten av forrige uke at en eventuell overgang ville være lurt for Wingo, som trolig ville havnet litt bak i køen i Seattle Sounders, med spillere som kommer tilbake fra landslagsoppdrag.

Snarlig avgjørelse

Nå nærmer overgangsvinduet seg, og Molde må snart gjøre en avgjørelse på om de vil beholde amerikaneren eller ikke. Spilleren har vært på prøvespill i underkant av to uker, til tross for at han fortsatt er under kontrakt med Seattle.
Neerland kan fortelle at de har fulgt spilleren i nesten ett år, og at det var fint å få sett han på nært hold. Men foreløpig er det ikke tatt noen beslutning på om de vil gjøre et fremstøt.
– Vi må vel nesten ta en avgjørelse i løpet av en ukes tid. Vinduet åpner jo i august.
– Så dere tenker at beslutningen bør være tatt når vinduet åpner?
– Ja, det vil jeg tro. Det er naturlig at om han skal inn i sommer så må det skje ett eller annet på et tidspunkt. Vi må se på helheten, og så får vi vurdere om vi skal gjøre et fremstøt eller ikke, forteller han.

Eikrem-påvirkning

Klubben har jobbet en stund med å få mannen med 22 MLS-kamper over. Wingo, som kommer fra Seattle, spilte sammen med Magnus Wolff Eikrem i USA, noe som neppe skadet sjansene for å få den talentfulle spilleren over dammen.
– Ja, det stemmer at de kjenner til hverandre fra tilbake i tid og vi har pratet med han om spilleren. Så har vi hatt noen amerikanske spillere her opp gjennom og kjenner til noen agenter der borte som vi har hatt god kontakt med. Så det var nok en blanding som gjorde at han ville komme å se på forholdende, sier Neerland.
I tillegg har broren hans, Teddy, en fortid i Norge da han spilte fotball for Stryn. Så familien Wingo er ikke helt fremmede i Skandinavia.
Neerland bekrefter også at de har hatt kontakt med Seattle om spilleren regelmessig, uten at de har diskutert en overgang med den amerikanske klubben.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51