Bolly ble helten i Europa: – Jeg var mye freshere enn de andre

Oppdatert 15/08/2019 klokken 23:38 GMT+2

Etter 90 minutter med gresk dominanse, så Molde helt ferdige ut. Det var før Mathis Bolly kom fra benken.

Aris

THESSALONIKI/OSLO (Eurosport):
Aris – Molde 3-0 (2-0)
Sammenlagt: 3-3
Etter ekstraomganger: 3-4
Hele kampen hang Molde i tauene. Sjanse etter sjanse etter sjanse skapte vertene på hjemmebane. Og målene kom også. Først to kjappe i førsteomgangen, før Aris sikret ekstraomganger med sin 3-0-scoring fem minutter før slutt. Da hadde de hentet opp Moldes 3-0-ledelse fra Aker Stadion.
Men hva gjør vel det når man har Mathis Bolly på benken? På 88 minutter kom årets skadeplagede signering inn. Etter 105 minutter hadde han sendt Molde til himmels.

– Jeg var iskald når det gjaldt

En lang ball ble stusset over backfireren til Aris. Bolly løp etter ballen, og mens grekerne trodde det var offside, raste vingen mot målet. Keeper kom ut, men Moldes helt lobbet ballen på vakkert vis over han og ballen landet foran mål før den spratt opp i nettaket.
Avansementet var et faktum.
– Herregud. De stanga og stanga mot oss. Da jeg kom inn merka jeg at jeg var mye freshere enn de andre. Planen funka perfekt. Jeg fikk utnytta farten til det fulle og var iskald når det gjaldt, sa helten til Eurosport etter kampen.
– Det var så deilig å endelig kunne bidra. Laget har dratt lasset i hele år. Jeg har jobbet lenge for å komme tilbake etter skade. Da er det gøy å få gitt litt tilbake etter all den støtten jeg har fått.
Men det så lenge dystert ut.
– Molde har vært heldige som ikke har fått tre mål mot seg, sa Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud midtveis i andreomgangen, da Molde ble presset kraftig bakover.
De skulle altså få nettopp tre mål mot seg til slutt. Før Mathis Bolly tok saken i egne hender da, vel og merke.
Se matchvinnerscoringen her:

– Jeg ser engstelse

Erling Moe var først og fremst en lettet mann etter kampen. Men til Eurosport la han ikke skjul på at han føler Molde aldri burde vært i situasjonen de havnet i.
– I dag synes jeg at jeg ser en slags engstelse hos gutta. Vi bruker ett touch for mye. De kommer alltid opp i oss.
– Vi viser karakter i dag, og det er jeg veldig glad for. Men totalt sett må jeg si at vi har mye å øve på.
Han hadde følgende forklaring på hvorfor det ble slik:
– De er mer frampå enn oss i alle deler av spillet. Da blir vi hengende bakpå.

Et eneste stort Aris-press

Molde slapp ikke inn det beryktede «tidlige målet» i heksegryta av et stadion i Hellas. Men da Aris Thessaloniki først skrudde på, var de dødelig effektive.
Først ved en frisparkkanon av Javier Matilla. Hestad taklet tilsynelatende rent på ballen, men dommeren valgte likevel å blåse frispark og til og med gi Hestad gult kort. Fra omlag 25 meters hold, prøvde Matilla lykken. Ballen suste utagbart opp i krysset til høyre for Molde-keeper Craninx.
Like etterpå kunne Molde sikret seg et uvurderlig bortemål. Eikrems frekke frisparkvariant tok keeper på senga og suste i stolpen.
I stedet ble det verre. Etter 37 minutter rundlurte Fetfatzidis Moldes Hussain i feltet, dro seg ned til linja og spilte inn på Delizisis som fra én meter kunne bredside inn 2-0. Molde så plutselig stresset ut, begynte å gjøre enkle feil og hang tidvis i tauene i Hellas.
Det samme fortsatte etter hvilen. Hjemmelaget skapte flere fete sjanser, noe som tvang Craninx i aksjon en rekke ganger. Erling Moes menn skapte knapt en halvsjanse i store deler av omgangen. Men etter 77 minutter fikk Ohi vende opp utenfor Aris' 16-meter. Skuddet hans var både hardt og velplassert, men keeper fikk parert, og muligheten rant ut i sanden.
Det gikk i stedet slik det måtte gå. Hjemmelagets press fortsatte, og etter 84 minutter kom scoringen. Diguiny knuste Vegard Forren i hodeduell på nærmeste stolpe og plasserte ballen elegant i lengste hjørne. Et krampepreget og slitent Molde måtte ut i ekstraomganger.
Der skjedde det lenge lite før Mathis Bolly altså dukket opp og avgjorde det hele for Molde. De skal dermed spille playoff til Europa League-gruppespillet mot FK Partizan.