Manchester United - Anderlecht 1-1 (2-1 e.e.o.):
Marucs Rashford ble Manchester Uniteds store helt da han sendte hjemmelaget til semifinale i Europa League. 19-åringen hadde gjennom hele oppgjøret vært Uniteds farligste spiller og misbrukt flere gode muligheter, men i det 107. spilleminutt fikk Rashford endelig betalt.

Anderlecht åpnet best

Premier League
Solskjærs United tuktet nesten Liverpool: – En misbrukt mulighet
17/01/2021 PÅ 19:21
– Det er gøy når du har en full stadion å spille hjemmekampene sine foran. Det er en god følelse, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal da spillerne entret et Old Trafford pakket til randen.
Men de mange fremmøtte på Drømmenes Teater måtte se Anderlecht være det mest aktive lage fra start.
Anderlecht fikk også kampens første mulighet da målscorer i det første oppgjøret Leander Dendoncker sendte avgårde en rakett fra nærmere 30 meter. Ballen hadde god retning mot Sergio Romeros lengste kryss, men strøk centimetere over mål.

Straffet på kontring

Vertene fra Belgia fortsatte å stå høyt med mange spillere og hadde initiativet i kampen. Belgierne jaktet tydelig en tidlig scoring, men så ble Anderlecht straffet for nettopp det.
En klarering endte hos Paul Pogba som rev seg løs på egen halvdel og fant Marcus Rashford med en krempasning av de sjeldne. Unggutten forsøkte å servere Zlatan Ibrahimovic foran kassen, men fikk ballen i retur og fant Henrikh Mkhitaryan på forsøk nummer to. Armeneren brukte en berøring før han smalt ballen i nettet bak Rubén til 1-0 for hjemmelaget.
– Det er en fantastisk pasning fra Pogba ut til Rashford, som egentlig skaper hele muligheten. Anderlecht blir straffet for å ha mange spillere høyt i banen. Det er en kjempekontring fra Manchester United, der viser Pogba klasse, utbrøt Rekdal.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Mkhitaryan banker United i føringen etter Pogbas krempasning

José Mourinhos menn hadde dermed fått den viktige scoringen som medførte at Anderlecht måtte ha to for å ta seg videre.
I kjent Mourinho-stil senket vertene seg lavere i banen og forsøkte å finne en slag ro og kontrollere kampen. Gjestene durte på i samme stil som de hadde gjort før scoringen, og etter en halvtimes spill fikk de også betalt.

Gjestene slo tilbake

Youri Tielemans luftet den velkjente høyreslegga. Ballen føk via foten til Eric Bailly og i tverrliggeren. På returen stod Anderlecht-spillere i kø, og til slutt fikk Sofiane Hanni banket inn utligningen.
– Det er fortjent. Anderlecht har satset offensivt og får betalt for det. De kunne også fått betalt tidligere, så det er ris til egen bak for United. Scorer 1-0 og legger seg bakpå og tror de kampen er vunnet. Vi ser et helt annet Anderlecht-lag i dag enn sist. De tør å spille fotball og kommer fremover, sa Rekdal.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hanni setter full fyr i oppgjøret

Dermed var lagene like langt og ekstraomganger ventet om resultatet holdt seg ut kampen.
Minutter etter hvilen var Rashford millimetere fra å sende United tilbake i føringen. Luke Shaw kom seg pent fri på venstresiden og slo inn foran mål. Rashfort kastet seg inn foran mål, men dessverre for gjestene akkurat for sent.
– Rashfort har vært Uniteds beste spiller i kveld. Det er han som skaper det de skaper, sammen med Mhkitaryan. Zlatan har vært veldig usynlig, sa Rekdal.
Etter en drøy time bestemte Mourinho seg for å sette inn Marouane Fallaini i jakten på den avgjørende scoringen. Belgieren, som spilte barnefotball i nettopp Anderlecht, hadde tidligere vist seg som en god joker for Mourinho å kaste inn mot slutten av kamper.

Rashford reddet kvelden

Men det var nok en gang Rashford som skulle få hjemmelagets neste mulighet. 19-åringen var våken da Anderlecht rotet i bakre rekker, og kom helt alene med Rúben. United-angriperen rundet gjestenes sisteskanse, men fikk en litt for lang berøring slik at Kara Mbodj rakk å komme på rett side og renske unna.
Hjemmelaget fortsatte å kjøre på og skapte flere muligheter, men Rashford, Zlatan og co. maktet ikke å sette ballen mellom stengene. Dermed var det duket for ekstraomganger.
Ti minutter ut i den første trodde hele Old Trafford at Pogba hadde avgjort kampen, men kampleder Alberto Undiano Mallenco hadde sett noe han ikke likte og blåste frispark til vertene.
United-scoring lå imidlertid i luften og det var selvsagt kveldens mest aktive spiller Marcus Rashford som skulle sette den. Engelskmannen dro seg fri i feltet og plasserte den avgjørende scoringen i hjørnet til ellevill jubel hos lagkameratene.
– Rashford imponerer. Han burde scoret før i kampen, men endelig fikk han belønningen sin, sa Rekdal.

Rashford sendte United ett skritt nærmere semifinale

Et sluttlkjørt Anderlecht-lag hadde likevel krefter å slå tilbake med, og presset Manchester United tilbake i egen sekstenmeter.
Til tross for iherdige forsøk fikk ikke bortelaget uttelling og utslitte United-spillere kunne slippe jubelen løs.
Dermed er Manchester United klar for semifinale i Europa Leaugue. Der venter enten Celta Vigo, Ajax eller Lyon. Nederlenderne måtte også ut i ekstraomanger mot Schalke 04 for å sikre semifinale-billetten, mens Lyon sitt avansement kom etter straffesparkkonkuranse mot Besiktas i heksegryten i Istanbul.

Skader på Zlatan og Rojo

Ikke bare ett, men to skår i skår i gleden for United-fansen er at både Ibrahimovic og Marcos Rojo måtte forlate banen med skade i løpet av kampen.
Ibrahimovic måtte kaste inn håndkleet på tampen etter det som så ut som en kneskade. Da hadde allerede Rojo forsvunnet ut i førsteomgang. Med Chris Smalling og Phil Jones allerede ute med skader, begynner det å bli svært tynt på midtstopperplass for de røde.
Slik startet lagene:
Man. United: Romero - Valencia, Bailly, Rojo, Shaw - Pogba, Carrick - Lingard, Mkhitaryan, Rashford - Ibrahimovic.
Anderlecht: Rubén - Appiah, Mbodj, Spajic, Obradovic - Tielemans, Dendoncker, Hanni - Chipciu, Teodorczyk, Acheampong.
Premier League
Solskjærs United slo tilbake med storseier mot Newcastle
27/12/2019 PÅ 08:31
UEFA Europa League
Kunstmål av Martial – Solskjærs United videre i Europa League
07/11/2019 PÅ 21:54