Poenget røk på overtid for «røde» Molde: – Mulig vi er litt slitne

Marius Medby

Oppdatert 15/09/2022 klokken 20:50 GMT+2

Et marerittkvarter i starten av andre omgang gjorde jobben vanskelig for Molde. Etter de hentet seg inn igjen, røk alt på overtid.

Fofana etter straffescoringen

Djurgården - Molde 3-2 (0-1)
Molde var klare underdogs før kampen i Stockholm mot Djurgården. Moldeserne gikk først opp i ledelsen etter en straffescoring av Fofana. 13 minutter ut i andre omgang sto det derimot 2-1 til svenskene, og Molde måtte spille med ti mann. Det stoppet ikke Eliteserie-laget fra å presse på. Selv med ti mann klarte de nesten å sikre seg et poeng i hovedstaden etter en scoring av Breivik.
På overtid røk dessverre alt, og Molde tapte det ene poenget. Neste kamp er hjemme mot Shamrock Rovers, en kamp Molde helst må vinne.

Billig straffe

Djurgården gikk rett i strupen på Molde. Svenskene fylte på inne i boks, og til slutt fikk Piotr Johansson skutt fra skrått hold. Ballen gikk under Karlstrøm, men i stolpen.
Svenskene ga seg ikke der. Bare fem minutter senere driblet Magnus Eriksson seg vakkert inn fra venstresiden. Eriksson fikk lagt inn fra dødlinjen, hvor flere Djurgåden-spillere sto klare. Heldigvis for Molde sin del var Karlstrøm oppmerksom og kom først på ballen.
Etter to store sjanser på kort tid, roet kampen seg betydelig. Molde hadde flere nesten-overganger, mens Djurgården spilte mye ball.
Vi må helt frem til det 36. minutt før noe nevneverdig skjedde igjen. Brynhildsen ble spilt gjennom på høyresiden. Nordmannen klarte å snike seg forbi en Djurgården-spiller, men ikke uten konsekvenser for sistnevnte. Löfgren holdt tak i Brynhildsen, noe dommer mente ikke var greit. At straffen var billig er nok de aller fleste enige om. Det kunne også se ut som at forseelsen skjedde utenfor boksen.
Og straffen skulle selvfølgelig stjernen Fofana da. Spissen fra Elfenbenkysten satt ballen langt nede i høyre hjørne. Selv om keeper slang seg riktig veg holdt det ikke. Dermed var Molde opp i ledelsen.
Djurgården så ut til å slite etter de første 15 minuttene. Spillet og pasningene satt ikke, og de var generelt mye opp i ansiktet til dommeren. Lagene gikk inn til pause hvor stillingen var 1-0 til Molde.

Tidlig svar

Det tok ikke lang tid ut i andre omgang før Djurgården slo tilbake. En corner heades videre fra første stolpe, og inn mot bakerste stolpe. Det kunne se ut som at Karlstrøm hadde full kontroll, men Djurgård-kaptein Eriksson blokkerte rett og slett Molde-keeperen. Da hadde Doumbouya en enkel jobb med å heade ballen inn i det åpne målet.
Fem minutter etterpå burde Djurgården ha gått opp i ledelsen. Karlstrøm ga retur på en langskudd fra Doumbouya. På returen var det to Djugården-spillere først på. Ballen settes i mål på returen, men den gikk via to spillere, hvor den ene var i offside.
Like etterpå gikk det fra vondt til verre for Molde. Fofana fikk sitt andre gule kort etter en takling på Radetinac. Dermed er spissen suspendert i møtet hjemme mot Shamrock Rovers. Fofana hysjet blant annet på Djurgården-fansen etter straffescoringen i første omgang.
Molde-trener Erling Moe var ikke fornøyd med hysjingen til Fofana.
– Det er helt unødvendig. Det skal ikke skje, sa Moe til Viaplay etter kampen.
Og Djurgården brukte ikke lang tid på å utnytte at Molde var en mann spillere. Eriksson spiilte Emmanuel Banda altfor lett gjennom etter et raskt frispark, og der gjorde Djurgården-spilleren ingen feil. Brynhildsen følgte ikke med på løpet til Banda.
Brynhildsen sa til Viaplay etter kampen at grunnen var kommunikasjonen mellom han og keeper Jakob Karlstrøm.
– Det er dårlig kommunikasjon mellom meg og Karlstrøm. Han roper på meg, og i det jeg skal snu meg tar de frisparket.
Halvveis ut i andre omgang ropte Grødem og Molde på straffe. Dommer Gergo Bobar så seg ikke enig, og ga likså godt Grødem det gule kortet. På reprisen kunne det se litt vel strengt ut.
20 minutter før slutt kunne Brynhildsen gjøre nesten alt selv. Molde-stjernen var først på en ball i bakrommet, og brukte et touch på å komme seg lekkert forbi en Djurgården-forsvarer. Han gikk så et par meter videre inn i boksen, før han skøyt med utsiden av foten. Skuddet gikk, dessverre for Molde, like utenfor mål.
Molde ga seg virkelig ikke uten kamp. Etter flere minutter med press og et par gode sjanser, skulle den endelig sitte. Et innlegg fra høyre skapte problem for Djurgården-forsvaret, som ikke fikk klarert ordentlig. Et dårlig forsøk ente til slutt opp hos Breivik fra rundt 12 meter, som bare kunne banke ballen rett i mål.
I etterkant av scoringen var det Djurgården som presset på. Uten at de klarte å produsere de aller største sjansene.
Men på overtid skulle det gå veien for hovedstad-laget. Etter enormt mye klabb og babb inne i feltet fikk Djurgården til slutt ballen i nettet. Innlegget fra venstre gikk forbi alle sammen, før den havnet hos Joel Asoro. Avslutningen gikk først via en Molde-spiller, tilbake i en Djurgården, spiller, til Karlstrøm, inn i mål, så ut via en Molde-spiller tilbake i Karlstrøm og i mål.

Hadde god kontroll

Molde fikk aldri mulighetene til å utlikne, og måtte dermed se at de tapte poenget på overtid.
Erling Moe synes Molde hang godt med selv med ti mann. Han skulle helst sett seg foruten den siste scoringen, naturligvis.
– Jeg syntes vi har god kontroll med ti mann. Selv med ti mann er vi med og kjører dem. Da er det tungt å få den helt på slutten. Det er mulig vi er litt slitne, Det er et godt lag vi møter, sa Erling Moe til Viaplay etter kampen.