Molde med ellevill snuoperasjon: Scoret tre mål på ti minutter

Helene Fineide

Oppdatert 21/07/2022 klokken 21:01 GMT+2

Molde var store forhåndsfavoritter før romsdalingenes første kvalifiseringsrunde i Conference League. Likevel havnet hjemmelaget tidlig under. Men en voldsom snuoperasjon sikret seieren overlegent.

Sivert Mannsverk

Det sto noe overraskende 0-1 til pause, når Molde og Elfsborg gikk i garderoben midtveis i kampen. Men etter pause viste hjemmelaget ingen nåde og overkjørte svenskene.
Først var det Markus Kaasa som skulle utligne etter kun noen få minutter spilt. Deretter kom målene som perler på en snor i løpet av de neste ti minuttene, og både Kristoffer Haugen og Emil Breivik kunne notere seg på scoringslisten.
For å toppe det hele satte også Sivert Mannsverk iskaldt inn et straffespark ti minutter før slutt.
– Vi er sterke hjemme og vanskelige å stoppe. Vi er fornøyde med en god gjennomført kamp. Vi må likevel huske at det kommer et oppgjør til neste uke, så vi må ned dit og gjøre jobben. Det skal likevel sies at vi har satt oss i en god posisjon, sa en fornøyd Erling Moe etter kampen.

Lillestrøm vant jevn kamp

I Finland skulle det også spilles Europa-kamp. Der var det Lillestrøm som møtte finske SJK - et lag de på papiret skulle slå.
Men det ble en voldsomt jevnt batalje mellom to lag som begge ønsket å vinne.
Og fort skulle det se mørkt ut for LSK da dommeren pekte på straffemerket etter en drøy times spill. Vetle Dragsnes hadde tilsynelatende felt den fotrappe chilenske spissen Diego Rojas inne i feltet.
SJKs Jake Jervis fintet bort Mads Hedenstad, men klarte å sette ballen på yttersiden av stanga og ut.
Dragsnes skulle derimot få sin revansj. Han sendte LSK i ledelsen kort tid etter. Og Dragsnes' scoring etter 68 minutter skulle vise seg å bli direkte matchavgjørende. I kjent stil klarte Lillestrøm-stopperen å krige ballen i mål etter en corner.

Tripic-skade

Viking levert en bunnsolid kamp da de holdt nullen mot forhåndfavoritt Sparta Praha. Hjemmelaget presset på, men Stavanger-laget kjempet med nebb og klør og sikret uavgjort i Tjekkia.
Et skår i gleden var det da Zlatko Tripic måtte ut med skade etter vel timen spilt.