Nådeløse Antwerp senket LSK: – Et knakende godt fotballag

Oppdatert 04/08/2022 klokken 22:50 GMT+2

Lillestrøm kjempet seg tilbake etter å ha havnet under mot det belgiske stjernegalleriet fra Antwerpen, men to scoringer signert Radja Nainggolan gir «Fugla» et vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

VISTE KLASSE: Radja Nainggolan markerte seg med to scoringer på Åråsen.

ÅRÅSEN (Discovery):
Lillestrøm - Royal Antwerp 1-3 (1-1)

Et stjernetungt mannskap tok turen fra Antwerpen i Belgia til Åråsen torsdag kveld. Med blant annet tidligere Tottenham-spiss Vincent Janssen og mangeårig Roma-profil Radja Nainggolan i startelleveren, skulle «Fugla» få kjenne på hvordan det er å spille i Europa.
Hjemmelaget fikk en tøff start på kampen, men rett før pausen scoret Magnus Knudsen med LSK sitt første skudd på mål.
I en jevnspilt og sjansefattig kamp på Åråsen, var det en belgisk profil som ble tungen på vektskåla.
Radja Nainggolan var nådeløs da han fikk muligheten. Først utnyttet han en grov forsvarstabbe, før han fastsatte resultatet med et velplassert skudd fra 18 meter. Belgierens to mål i den andre omgangen gjør at Lillestrøm er nødt til å vinne returoppgjøret med minst to mål for å fortsette årets Europa-reise.

– Kliniske

– Vi sitter med en følelse av at vi kunne ha klart uavgjort her. Med litt tur så kunne vi kanskje ha vunnet denne kampen, men vi merker at vi møter et knakende godt fotballag, oppsummerer LSK-trener Geir Bakke til Discovery etter kamp.
All statistikk tilsier at det var en jevnspilt affære på Åråsen, men likevel måtte Lillestrøm se seg slått med to mål.
– Vi skapte våre muligheter vi også, men de var kliniske da de fikk muligheten. Vi hadde tre-fire sånne sjanser selv, som vi ikke klarte å forvalte bra nok, forklarer Bakke.
Hvem som tar seg videre til Conference League-playoffen avgjøres i Belgia neste uke. Til tross for et vanskelig utgangspunkt, har ikke Bakke gitt opp håpet.
– Det blir tøft og vanskelig, men vi skal til Antwerpen og gjøre et herlig forsøk. Vi drar ned dit med entusiasme, og vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre det vanskelig for dem.

Skuffet Dragsnes

Vetle Dragsnes peker på det han mener må skje dersom LSK fortsatt skal ha et håp om å snu det i Belgia.
– Vi må heve bunnivået og fjerne de feilpasningene som gjør at vi blir brutalt straffet. Klarer vi det, samtidig som vi står på i 90 minutter, så kan alt skje.
LSK-vingbacken var blant de friskeste spillerne mot Royal Antwerp. Han sitter igjen med følelsen av at de hele veien var med i kampen, men at enkle feil bikket kampen i bortelagets favør.
– Det er vi som gir de mulighetene, og det er det som skuffer mest. Jeg føler selv at vi er på høyde med dem og at vi også kjører dem i perioder, men så er det skuffende å gi bort mål på den måten vi gjør.
– Vi merker at vi blir hardere straffet enn i Eliteserien. De har en del kvalitetsspillere, og når de får de muligheten, så sitter den. Det er selvfølgelig kjedelig å sitte igjen med den følelsen, fortsetter Dragsnes.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Storfornøyd med juvelen: – En all-rounder

To effektive lag

Det startet på ingen måte optimalt for Lillestrøm. De gulsorte fikk seg en kalddusj allerede etter fem minutter da LSK fikk smake sin egen medisin. I hjemlig liga har Lillestrøm vært livsfarlig på egne dødballer, men belgierne viste at også de kunne skape farligheter fra faste situasjoner.
Dinis Almeida steg høyest på et hjørnespark og stanget gjestene i føringen.
Scoringen virket å prege hjemmelaget, som slet med å holde på ballen i minuttene etter scoringen. Hjemmelaget kom gradvis mer med i kampen, og det aller meste som LSK skapte i førsteomgang, var i regi av Dragsnes. Vingbacken kom seg flere ganger fri på venstresiden, men presisjonen på innleggene gjorde at det tok lang tid før det ble sjanser ut av bidragene.
I det kampuret hadde bikket 45 spilte minutter, hadde Lillestrøm enda ikke hatt et skudd på mål. Det skulle endre seg rett før hvilen.
På overtid av den første omgangen rullet hjemmelaget igjen opp på venstresiden. Innlegget gikk over alle og landet hos Eskil Edh. Han fant panneprasken til Holmbert Fridjonsson. Islendingen - som har vært i scoringsform den siste tiden - sendte hodestøtet utenfor stolpen til Jean Butez.
De fleste trodde det ble omgangens siste mulighet, men tre minutter på overtid var LSK frempå igjen. Hjemmelaget vant ballen høyt i banen og Kaan Kairinen ble spilt fri i feltet. Han trillet ballen videre til Magnus Knudsen, som fra kort hold bredsidet inn utligningen.
Knudsen fikk det siste sparket på ballen, og dermed kunne Lillestrøm ta med seg 1-1 og en god følelse inn i garderoben.

Forsvarstabbe

Lillestrøm startet der de slapp i den første omgangen. Sekunder etter at spillet var satt i gang igjen, var Yildren Ibrahimaj nære ved å sende hjemmelaget i føringen. Han kom seg fri i feltet, men Butez var lynraskt nede og fikk avverget avslutningen.
Så skulle LSK rote det til for seg selv. Kanarifuglene skulle spille seg ut bakfra, men Tom Pettersson slo bort ballen inne på egen halvdel. Royal Antwerp var nådeløse og effektiv da sjansen bød seg, og Radja Nainggolan trillet inn bortelagets andre på deres andre store mulighet etter 49 minutter.
Som i den første omgangen, skulle det ta lang tid mellom de store sjansene, men kvarteret før slutt skulle LSK igjen komme på en farlig visitt.
Dragsnes, Pettersson og innbytter Pål André Helland kombinerte. Sistnevnte skjøt ballen inn i feltet, og på bakre stolpe ventet Fridjonsson. Den islandske spissen fikk en tå på ballen, men avslutningen gikk like utenfor.
Nærmere kom ikke hjemmelaget. Istedenfor skulle Nainggolan markere seg på ny. Midtbanestjernen fastsatte sluttresultatet med et velplassert skudd fra kanten av 16-meteren fem minutter før slutt.