Glimt-exit i Conference League etter utrolig sjansesløseri

Even Lübeck

Oppdatert 23/02/2023 klokken 23:09 GMT+1

Bodø/Glimt hadde både en, to, tre og fire store muligheter til å score i den avgjørende bortekampen mot Lech Poznan, men klarte ikke å få ballen i mål. Dermed ble det Conference League-exit.

Bodø/Glimt

Etter 0-0 på Aspmyra hadde begge lag alt å spille for i returkampen i Polen i jakten på åttedelsfinale. Glimt kom inn i årets conferenceliga etter å ha blitt nummer tre i europaligapuljen bak Arsenal og PSV Eindhoven. I fjor kom Glimt seg til en sensasjonell kvartfinale. Der ble det exit for turneringsvinner Roma. I år blir det ikke åttedelsfinale for nordlendingene.
Tapet betyr også at Norge ikke får to plasser i mesterligakvalifiseringen i 2024, ifølge TV 2.
Hadde Glimt vunnet eller greid uavgjort etter 120 minutter hadde de fått nok poeng til å avansere på listen over de beste nasjonene på Uefa-listen. Norge er på 16.-plass.

Gigantisk bom

Glimt var det beste laget i den første omgangen, men det var etter pause at sjansene virkelig haglet for gjestene fra Bodø.
Hugo Vetlesen fikk en helt eventyrlig mulighet til å sende Bodø/Glimt opp i 1-0 etter 55 minutter, men på helt utrolig vis banket Vetlesen ballen langt over - uten press - fra fem-seks meter. Det var en større prestasjon å sette den over enn på mål!
– Det er blytungt. Jeg henger meg kanskje opp i den sjansen jeg har rett før de scorer, der. Vi må sette de for å gå videre, og det gjør vi ikke. Da blir det tøft, sa Vetlesen til Viaplay.
– Over to kamper er det fortjent. De er mer solid enn oss, fortsatte Vetlesen.
Tre minutter senere prøvde Amahl Pellegrino å bøye ballen i nettet fra 16 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen.
Og da skjedde det som måtte skje - Lech Poznan-scoring. 62 minutter sto på kampuret da stjernespiss Mikael Ishak fikk stå helt alene og banke ballen i mål fra seks meter.

Velde på benk

Lech Poznan forsvarte seg godt helt frem til det var spilt 93 minutter, da hjemmelaget holdt på å score selvmål. Men ballen snek seg utenfor, og det var noe av det siste som skjedde.
Dermed endte det med en skuffende exit i første sluttspillsrunde. Den tidligere Haugesund-spilleren Kristoffer Velde satt hele kampen på benken for vertene torsdag.
Motstanderen i åttedelsfinalen blir klar under trekningen fredag.
Det neste for Glimt er en treningskamp mot forrige sesongs seriemester Molde. Årets eliteseriesesong starter 10. april. Glimt møter Sarpsborg 08 på bortebane i første kamp.