Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjøeng med kjempetabbe da U21-Landslaget slo Sveits

Sigbjørn Lægdene Stenvaag

Publisert 24/09/2022 klokken 21:51 GMT+2

Flere Eliteserie-profiler fikk vise seg fram for Norges U21-landslag lørdag, på både godt og vondt. Vondest ble det for Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng.

Vålerengas keeper Magnus Sjøeng depper etter eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Vålerenga på Kristiansund Stadion.

Foto: NTB

Norge U21 - Sveits U21 3-2 (1-1)
Selv om de flestes hovedfokus lørdag kveld gikk til å se A-landslaget tape mot Slovenia, fikk også Norges største talenter vist seg fram med flagget på brystet. U21-landslaget spilte nemlig treningskamp mot Sveits i Spania, og det norske laget hadde flere innslag fra Eliteserien fra start.
Blant annet startet Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad Christiansen og Viking-back Sebastian Sebulonsen, men også flere Eliteserie-profiler fikk sin debut for U21-landslaget lørdag kveld. Haugesunds midtbanespiller Christos Zafeiris og Tromsøs lynback Waren Kamanzi har begge imponert stort i Eliteserien denne høsten, noe duoen ble belønnet for med startplass mot Sveits. Begge debutantene viste tidvis glimt at kvalitet på banen.
Også Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng fikk prøvd seg i buret, da han kom inn for Hedenstad Christiansen etter timen spilt. Det gikk riktig nok ikke like bra for burvokteren som de andre debutantene. Et frispark etter 70 minutter gikk rett på Sjøeng, som så ut til å ha en enkelt oppgave med å redde skuddet. Likevel mistet keeperen ballen mellom beina, i det som trygt kan kalles en solid keepertabbe.
20-åringen har tidvis imponert for Vålerenga denne sesongen, etter å ha kapret plassen som førstekeeper foran Per Kristian Bråtveit.

Selvmål

Det var et komisk selvmål signert Sveits som åpnet scoringene for kvelden. Etter halvspilt førsteomgang kom Sebulonsen seg fri på kanten, og slo knallhardt inn foran mål. Der klarerte en Sveits-forsvarer ballen rett i bakenden på en uheldig Anel Husic, som fortvilet måtte se ballen sprette i mål.
Like før pause kom utligningen for sveitserne. Angrepsspiller Zeki Amdounir løp fra hele Norge-forsvaret, og trillet ballen i mål bak en sjangseløs Christiansen.
Rett etterpå ropte Norge på straffespark. Debutant Waren Kamanzi driblet seg nydelig inn i feltet fra venstre kant, og ble revet ned av en sveitser. Dommeren valgte ikke å foreta seg noe, til stor frustrasjon fra Kamanzi. Reprisen viste at Norge ble frarøvet et klart straffespark.
I andre omgang skulle en annen U21-debutant få vist seg fram. Manchester City-talentet Oscar Bobb dro seg nydelig fri på høyre kant. Bobb gjorde alt selv, og plasserte ballen selvsikkert i nota bak en sjangeløs keeper.

Avgjorde

Med et drøyt kvarter igjen av kampen fikk Jerv-forsvarer Ole Martin Kolskogen seg en smell, og måtte forlate banen. Kolskogen hadde tidligere kommet inn som innbytter, og satte seg ned med det som kunne se ut som en strekk. Kolskogen har spilt 20 Eliteserie-kamper for Jerv denne sesongen, og til sørlandsklubbens bekymring måtte forsvarsspilleren traske slukøret av banen.
Tre minutter på overtid avgjorde Norge kampen. Et frispark 35 meter unna mål ble slått knallhardt av Tobias Christensen foran mål, før den til slutt endte i nettet. På veien var ballen innom minst ett sveitsisk ben.
Det var også det siste som skjedde i kampen, som er den første av to treningskamper U21-landslaget skal spille denne landslagspausen. Tirsdag venter Spania i en privatlandskamp som skal spilles i Huesca i Spania.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame