13. oktober i fjor skulle Norges U21-landslag spilt EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland.
Samme dag som kampen skulle spilles meldte NFF at kampen var utsatt grunnet en positiv koronatest hos det hviterussiske laget. I samråd med Drammen kommune bestemte forbundet seg for å utsette kampen.
– Det hviterussiske laget ble i henhold til protokoll testet ved ankomst Norge. En spiller har testet positivt på korona, og NFF har i samråd med smittevernoverlegen i Drammen kommune utsatt kampen, sa konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn da.
OBOS-ligaen
Mener treneren bør gå: – Skal man trekke i nødbremsen, bør man gjøre det nå
EN TIME SIDEN
Nå, fire måneder senere, er det klart at kampen kanselleres. Det bekrefter seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF, Rune Pedersen, til Eurosport.
– Den kampen er kansellert. UEFA har bekreftet det til oss. Den kampen ikke kommer til å bli spilt, sier Pedersen.
Årsaken er at UEFA har besluttet å avlyse kampene som ikke påvirker resultatet i kvalifiseringen. Dermed vil heller ikke den utsatte kampen mot Gibraltar bli noe av.
Norge ligger på tredjeplass i sin gruppe med ti poeng, mens Hviterussland følger på plassen bak. De har åtte poeng, men har spilt én kamp mindre enn Norge. Nederland topper gruppen foran Portugal, som begge har 27 poeng hver.
U21-landslaget skal etter planen i gang med kvalifisering til EM 2023 i juni.
Eliteserien
16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde
2 TIMER SIDEN
Fotball
Slakter banen: – Vi spiller på asfalt
3 TIMER SIDEN