Selvmål sendte Lillestrøm til cupsemifinale

Noah Waag

Oppdatert 19/03/2023 klokken 19:57 GMT+1

Tromsø ledet både 1-0 og 2-1 over Lillestrøm i cupkvartfinalen søndag, men et selvmål av Anders Jenssen i den andre ekstraomgangen sørget for LSK-avansement.

Det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner da Tromsø fikk besøk av Lillestrøm på Alfheim. I likhet med lørdagens to kvartfinaler ble det også dramatikk under søndagens første.
Avgjørelsen falt ti minutter før slutt i andre ekstraomgang. Espen Garnås fikk hodet på innlegget fra Gjermund Åsen, og rett foran mål var August Jenssen uheldig da han satte ballen i eget mål.
– Vi jobbet for å få inn 3-2 før det gikk til straffespark. Vi var mye mer tålmodige i angrepsspillet i andre omgang, og da skapte vi sjanser. Vi spilte godt. Vi hentet oss bra inn og brukte hodet, sa Gjermund Åsen til NRK.
I semifinalen møter de Bodø/Glimt.
– Mot Bodø/Glimt må vi treffe planke på en god del. Vi vet at det er et lag som produserer sjanser nesten uansett, så vi får bre sørge for at de får kjenne at de er på Åråsen, sa trener Geir Bakke til NRK.
− Det blir selvfølgelig tøft, men «cup er cup», og vi gleder oss utrolig til den kampen, sa Åsen.

Annullert mål i 1. omgang

Da det var spilt syv minutter trodde hele Alfheim at Lasse Nilsen hadde sendt tromsøværingene opp i føringen. Målet ble derimot annullert av dommer Ola Hobber Nilsen, etter at en Tromsø-spiller i offside sto i veien for sikten til Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad.
Lagene var dermed like langt.
24 minutter senere kunne Tromsø nok en gang strekke hendene i været, og denne gangen ble målet stående. Sakarias Opsahl svingte inn et frispark tvers igjennom feltet og i mål.
Scoringen, som høyst sannsynlig var ment som et innlegg, ble dermed stående som omgangens eneste tellende mål.

Tidlig mål i 2. omgang

Like etter pause pekte dommer på straffemerket etter en hands på Tromsø-spiller Niklas Vesterlund.
– Soleklar hands, lød det fra NRKs fotballekspert Carl Erik Torp.
Straffen satt Thomas Lehne Olsen kontrollert oppe i krysset til 1-1.
På tross av at Lillestrøm startet 2. omgang best, var det Tromsø som scoret det tredje målet. Nysigneringen Hilmir Rafn Mikaelsson headet ballen i mål fra kloss hold.
70 minutter var passert og lagene var igjen like langt i Tromsø. Gjermund Åsen, som spilte i Tromsø fra 2015-2019, mer eller mindre løp inn utligningen og stillingen var 2-2.

LSK avgjorde på tampen

De gulkledde gjestene fortsatte å kjøre etter utligningen og var svært nær å avgjøre det etter full tid da et innlegg ble slått inn på fem meter. Etter klabb og bab fikk Tromsø akkurat avverget fargen.
Likevel var det LSK som trakk det lengste strået med selvmålet i den andre ekstraomgangen. Fugla er dermed videre i cupen.