Scanpix

Tidligere Stabæk-kaptein fikset toppklubb-avtale for sønnen

Tidligere Stabæk-kaptein fikset toppklubb-avtale for sønnen

28/07/2017 13:45Oppdatert 11/12/2017 11:28

Både pappa Mike Kjølø og sønnen Mathias var til stede da kontrakten ble signert.

Pappa Kjølø er nå fotballagent og har ikke overraskende vært involvert i at minstemann nå er klar for utlandet.

– Det er jo mange vurderinger underveis i sånne prosesser. Når det gjelder en ung fotballspiller, så må man forsøke å gjøre seg så godt orientering som overhodet mulig. Det har vi forsøkt å gjøre, og har hatt en dialog med klubben siden oktober i fjor, sier han til Eurosport.no.

– Hvordan var det å fikse avtale for din egen sønn?

– Det er et godt spørsmål. Det blir en annen setting. Normalt har man foreldre til de ulike spillerne som sparringspartnere. Denne gang var man selv i rollen som familie med både søster og kone involvert. Det er annerledes, sier mannen som var kaptein på Stabæks gullag i 2008.

Blir lagkompis med landslagsspillere

Sønnen har vist seg frem i Nederland ved flere anledninger, samtidig som klubben også har vist interesse ved å besøke Mathias i Norge. Etter en grundig gjennomgang har de sammen funnet en vertsfamilie for 16-åringen. Fotballtalentet vil fortsette på skole kombinert med fotballhverdagen hos PSVs U17-lag.

– Det er en veldig sterk gruppe med landslagsspillere fra Nederland og Belgia, så han kan ta de stegene som gjør at han utvikler seg, sier Kjølø.

– Hvordan er talentet hans sammenlignet med ditt da du var på hans alder?

– Det er dårlig gjort å spørre om, ler Kjølø, og utdyper:

– De guttene som vokser frem i dag har helt andre typer ferdigheter enn det vi hadde. Det en del opplever i dag er at ferdighetsnivået er høyt på mange, men at det mangler den gnisten og gløden som skal til. Det er ikke lett å vite om en gutt på 15-16 år er i stand til å jobbe seg gjennom tøffe perioder, sier han.

Penger ikke viktig

Kjølø ler når han får spørsmål om agenthonorar og avfeier at det kostet sønnen noe.

– For unge spillere er viktig at man får en mulighet til å tilrettelegge på alle mulige måter og gjøre alt man kan i etterkant, sier en stolt far, som trolig også er en stolt agent etter overgangen.

Mathias Kjølø har vært en del av Vålerengas G19-gruppe. Samtidig har han spilt kamper for både juniorlaget og G16 etter overgangen fra Kjelsås. Det gjør at han har fått muligheten for Norges G16-landslag.

0
0