Det har lenge ligget i kortene, og tirsdag ble det bekreftet. Gamst Pedersen deler selv nyheten på Instagram, i en video under innlegget «Back to the roots».
I videoen, der det er tekstet på engelsk, poserer han og Hans Norbye i Alta-drakt. «Født og oppvokst i Finnmark. De er tilbake,» står det i teksten.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
– Det fristet å komme hjem til Finnmark nå og være med på et spennende prosjekt i Alta IF. Vi har ambisjoner om å løfte klubben, og det vil jeg gjerne være med på. Jeg ønsker å gi noe tilbake til Finnmarksfotballen, og jeg gleder meg til å komme i gang med årets sesong, sier Gamst Pedersen til klubbens nettsider.
Gamst Pedersen har tidligere bekreftet at han hadde et stående tilbud fra Eliteserie-klubben Sandefjord, men at han takket nei.
Han skal også ha vurdert andre muligheter etter at han ikke fikk ny kontrakt med Tromsø.
Hans Norbye har en sesong bak seg i HamKam, der han etter hvert ble henvist til benken. Den tidligere Tromsø-spilleren var ikke med på lagets treningsleir i forrige uke, og har fått lov av klubben til å se seg om etter ny arbeidsgiver.
Nå er det altså klart at han sammen med den tidligere Premier League-proffen vender hjem til Finnmark og 2. divisjon.
– Jeg føler litt på at kanskje man dro litt for tidlig fra Finnmark og har lyst å være hjemme i Finnmark, og prøve å bidra i litt større grad. Jeg mener at Alta IF egentlig bør være det første målet for alle unge spillere i Finnmark før de eventuelt drar videre til klubber andre steder. For meg var det et naturlig komme til Alta IF nå, og jeg gleder veldig til å endelig kunne ta på meg Alta IF trøya jeg og, sier Norbye.
Så du denne? Sportssjef spesial:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN