Svensson og Midtsjø med assist i semifinaleseier

AvNTB

Publisert 28/02/2018 klokken 20:56 GMT+1

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø leverte en assist hver da AZ Alkmaar tok seg til nederlandsk cupfinale med 4-0-seier over Twente.

fredrik midtsjø

Alkmaar flyr høyt i tetsjiktet i nederlandsk æresdivisjon og er nå klar for cupfinalen 22. april. Det blir annen gang på rad at klubben spiller finale, og målet blir å hente pokalen. I fjor ble det skuffende 0-2-tap mot Vitesse.
Twente var sjanseløs i onsdagens semifinale, selv om laget tettet igjen en halv omgang i sprengkulda. Høyreback Svensson sto for fint forarbeid da Guus Til satte inn 1-0 i det 23. minutt.
Svensson var en av bare to spillere som stilte med kortermet trøye i 10 kuldegrader.
I det 64. minutt nikket Wout Weghorst inn sitt niende mål i cupen denne sesongen, på innlegg fra Oussama Idrissi.
Fire minutter senere punkterte Idrissi selv kampen da han vakkert ble spilt fram av Midtsjø.
Idrissi ble tomålsscorer da han fastsatte resultatet i det 73. minutt. Pasningen kom fra Weghorst.
Midtsjø spilte hele kampen, mens Svensson ble byttet ut et snaut kvarter før slutt.
Feyenoord, med Robin van Persie fra start, møter Willem II i den andre semifinalen senere onsdag kveld. Også den kampen spilles i bitende vinterkulde.