Suksessen fortsetter for Høgmo – Häcken klar for cupfinale etter norsk scoring

Even Lübeck

Oppdatert 19/03/2023 klokken 21:06 GMT+1

Lars Olden Larsen scoret kampens første mål da Häcken møtte Djurgården i cupsemifinale. Per-Mathias Høgmo og co. vant 3-0 og er med det klare for finale.

Per-Mathias Høgmo. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/NTB

Häcken-Djurgården 3-0 (2-0):
Lars Olden Larsen startet scoringsballet for Häcken med sin scoring etter 34 minutter, etter et vakkert lagangrep som ble avsluttet av Oslo-gutten, som satte ballen enkelt i åpent mål.
Ibrahim Sadiq la på til 2-0 to minutter senere, mens samme mann økte til 3-0 etter 57 minutter, og da var finalebilletten sikret.
Flere mål ble det ikke - Häcken vant 3-0 og skal møte Mjällby i finalen. De slo på overraskende vis ut Hammarby lørdag med 1-0.

Høgmo spøker om landslagstiden: – Fikk mye tyn for det

– Vi var meget gode! Det var veldig gøy. Første cupfinalen min, sier Olden Larsen stolt til Discovery.
– Jeg dominerte i 1. omgang, var mer sliten i 2. omgang, er dommen til Olden Larsen over seg selv.
– Det var en solid seier og en god kamp av oss. Nå får vi bare vente på finalen i mai og konsentrere oss om serien som starter om to uker. Det blir tøffe kamper der mot lag som ønsker å slå oss etter gull i fjor, sier Hovland til Discovery.
Han ble tatt av etter 81 minutter, mens Tomas Totland fikk de siste tre minuttene. Even Hovland spilte hele kampen for Häcken.
Gustav Wikheim spilte én omgang for Djurgården og fikk gult kort like før pause.
Dermed fortsetter oppturen for Per-Mathias Høgmo og co. Han ledet Häcken til et oppsiktsvekkende seriegull i Allsvenskan forrige sesong, og i januar signerte han en ny kontrakt med den svenske klubben ut 2024. Den siste tiden er han blitt koblet til den ledige trenerjobben i danske Midtjylland.

Dette sier Midtjylland-sjefen om Høgmo-linken: – Det har vært veldig mange navn

Häcken sesongåpner i Allsvenskan mot Elfsborg på bortebane 3. april.