Mens Ståle Solbakken har hatt det han selv beskriver som en historisk tung høst i FC København, har høydepunktene kommet på rekke og rad for en annen nordmann i Danmark.
– Det har vært mye optimisme rundt landslaget nå de siste par årene. Med Romania som førsteseedet var de heldige, og de slo gruppevinner lett hjemme – så de havnet der det var forventa, men kunne også ha vunnet gruppa med litt mer flyt, sier Solbakken til Eurosport.no.
Åge Hareide har hatt stor suksess med det danske landslaget, som han har ledet til neste års fotball-VM i Russland.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
3 TIMER SIDEN

Har funnet den riktige rollen

– Danmark til VM er nok det største jeg har gjort, men jeg har fått være med på så mange ting. Vi har som mål å komme oss videre fra gruppespillet, har Hareide uttalt til Eurosport.no.
Solbakken mener Hareide har fått til et viktig grep på landslaget som lenge har vært et problem for danskene, nemlig å få deres beste mann til å skinne som han til daglig i klubbfotballen.
– Åge har vært veldig flink til å få Christian Eriksen til å blomstre. Det har vært et stort tema i Danmark i mange år, hvorfor han ikke har lyktes på landslaget slik han gjør i Premier League. Men nå har han vært den beste landslagsspilleren siden Michael Laudrup, han har scoret 11 mål på 12 kamper og avgjort kamp etter kamp etter kamp. Eriksen har virkelig funnet rollen sin, sier Solbakken.
Danmark endte på andreplass i sin gruppe, kun slått av Polen. Eriksen stod for hele 11 av Danmarks 25 mål i kvalifiseringen. Eriksen har markert seg med godt spill i Tottenham og Premier League, men har ikke fått potensialet ut på landslaget.

En fantastisk forvandlig under Hareide

Andreas Kraul i Danmarks Radio har omtalt Tottenham-spilleren som Danmarks Messi og gitt Hareide æren for 25-åringens prestasjoner.
– Det har skjedd en fantastisk forvandling med Eriksen under Hareide. Han er Danmarks Zlatan eller Danmarks Messi. Det er nesten som at Danmark er for avhengige av ham, har han skrevet.
Solbakken mener Eriksen nærmer seg å bli en av de største landslagsstjernene i dansk fotballhistorie – særlig om han markerer seg på samme måte under mesterskapet i 2018.
– Topp 10 er nok vanskelig, men at han beveger seg i eliten i Premier League, spiller fast og preger et lag som slår Real Madrid og ligger høyt i serien. Også har han blitt en veldig poengspiller, sier Solbakken.
UEFA Nations League
Solbakken har ikke tatt keeperavgjørelse – frykter Serbia-trio
5 TIMER SIDEN
Fotball
Håper å få med stjernespissen i nøkkeloppgjøret mot Norge
6 TIMER SIDEN