• Se Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt fredag fra k. 16:45 på discovery+ og MAX
I starten av august bekreftet Middlesbrough-trener Chris Wilder at de hadde lagt inn bud på Groningen-spiss Jørgen Strand Larsen på oppmot 100 millioner kroner, ifølge TV 2. I tillegg har Bologna jaktet på spissen fra Halden over en lengre periode. Likevel virker han å bli værende i Groningen, som har bestemt seg for å presse prisen opp på 22-åringen.
Det synes ikke Strand Larsen selv noe særlig om.
UEFA Europa Conference League
Norsk dommer i Conference League
4 TIMER SIDEN
– Klubben vil ikke selge meg. Det er tøft og tungt. Jeg gidder ikke lage rabalder med å presse gjennom en overgang, men jeg hadde håpet de kunne ha solgt meg nå. Fotball er ferskvare og mange klubber er interesserte. Det er frustrerende at de holder på meg og at de ikke er hjelpsomme i denne situasjonen. Og klubben har hørt fra meg at jeg er skuftet over dem, sier han til Discovery og fortsetter:
– Det er frustrerende at klubben skal be om så mye penger for meg. I en vanlig setting hadde de godtatt budet fra Middlesbrough, men klubben trenger ikke penger. Da blir det dessverre noe man ikke får gjort så mye med. Jeg har innsett at sportssjefen vår ikke er så lett å ha med å gjøre. Vi får se hva som skjer de neste ukene, før overgangsvinduet stenger.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal

Italia og England

Han er åpen for en overgang til både Middlesbrough og Bologna, som har vært de to klubbene som har vist mest interesse.
– Middlesbrough kommer til å kjempe i toppen av Championship og virker veldig interesserte i meg. I tillegg er jo engelsk fotball spennende, med alt som hører til. Hadde klubben godtatt et bud fra dem, kunne jeg fort dratt dit, sier han og fortsetter:
– Så er det Bologna, som er i Serie A. Det er en topp-fem-liga der man møter veldig mange gode lag. Det er litt samme hvilken klubb, for begge er fristende og spennende. Det hadde vært fine muligheter for å vise seg frem, men Groningen vil jo ikke selge, sukker han.
Han mener begge klubbene kunne vært fine springbrett,og at det hadde vært for tidlig å gå til en Premier League-klubb eller en toppklubb i Serie A akkurat nå.
– Steget opp til Premier League og en storklubb i Italia er litt for stort akkurat nå. Middlesbrough og Bologna er store klubber, men ikke på nivå med de aller største. Det hadde vært et fint mellomsteg før jeg forhåpentligvis kan ta turen til Premier League eller en enda bedre klubb i Serie A.

God start nå

Strand Larsen gjorde sakene sine meget godt for Groningen sist sesong og noterte seg for 14 mål på 32 kamper for et Groningen-lag som endte på en skuffende 12. plass, bare tre poeng unna nedrykk. 14 mål på 32 kamper gjorde at 2000-modellen endte på 7. plass på toppscorerlisten i Eredivise. Søndag åpnet han målkontoen i serieåpningen mot Volendam.
– Et typisk Jørgen-mål med avslutning på første stolpe. Det var deilig, sier han.
Men den gode fjorårssesongen og den gode åpningen på årets sesong til tross - det ser ut til at Strand Larsen blir værende i Nederland enn så lenge.
– De tar fra meg en mulighet om å gå videre. Klubben leverte ikke bra nok i fjor og ser på meg som en viktig spiller i år. De pusher prisen så langt opp de kan at det blir helt latterlig. Det er kjedelig og frustrerende når de feier unna flere klubber. Jeg føler jeg kjemper en kamp mot en vegg.
– Skulle du ønske de kunne ha solgt deg?
– Ja. Jeg er skuffet over den situasjonen jeg står i akkurat nå, svarer han kort.
Sett denne? Saken fortsetter under.

Se Starts pauseprat: – Ikke senk noe på intensiteten

Suksess på landslaget

I tillegg var han toneangivende i de tre U21-landskampene han spilte for Norge mot Kroatia, Finland og Aserbajdsjan i starten av juni. Strand Larsen scoret mot både Kroatia og Aserbajdsjan da Norge sikret seg EM-billett for første gang siden 2013.
Strand Larsen prøvde lykken i en av verdens største klubber i AC Milan da han ble lånt ut til hovedstadsklubben fra 2017 til 2018. Han spilte for U19-laget til Milan før han returnerte til Sarpsborg i 2018. Etter ti mål på 54 kamper ble han solgt til Groningen i september 2020, der han har notert seg for 26 mål på 67 kamper i alle turneringer siden. Han avsluttet også sist sesong som kaptein for den nederlandske klubben.
Spissen står med 56 aldersbestemte landskamper. For U21-landslaget har han scoret elleve mål på 16 kamper.
Han har spilt én A-landskamp. Spissen startet for Norge mot Østerrike i Nations League-oppgjøret i november 2020. Strand Larsen spilte 86 minutter, men har siden måttet vente på en sjanse nummer to.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
10 TIMER SIDEN