• Mandag: Se Fotball Direkte: OBOS-ligaen fra klokken 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
Halve sesongen i OBOS-ligaen er unnagjort. Tromsø topper tabellen før mandagens runde med Sogndal, Ranheim og Lillestrøm hakk i hæl bak serielederne.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson og kommentator Amund Lutnæs har plukket ut hver sin ellever. Sju spillere har imponerte begge de to, og er med på begge lag. Under kan du se hvem de to har valgt.
Eliteserien
Risikerer Eliteserie-comeback foran halv stadion og byggeplass: – Skandale!
EN TIME SIDEN

– Har virkelig satt seg selv på det norske fotballkartet i år

Her er Lutnæs sine elleve utvalgte i en 4-4-2-formasjon.
Keeper: Niklas Frenderup (Stjørdals-Blink):
Dansken er klink på mitt halvårslag. 27-åringen har vært en veldig viktig faktor til at de nyopprykkede trønderne er der de er på tabellen. Keeperen er god til å sette i gang, god på streken og drar opp viktige redninger når det trengs.
Høyreback: Daniel Eid (Sogndal)
Hentet fra Hødd før denne sesongen, og har tatt nivået med en gang. Tre mål og sju målgivende taler for seg selv. En moderne back som elsker å gå fremover. En herlig spiller. God spillerlogistikk av Eirik Bakke og Sogndal.
Stopper: Igoh Ogbu (Sogndal):
En bauta i forsvaret til Sogndal. Omtrent ingen kommer forbi nigerianeren. Et strålende kjøp av Sogndal. Rart ingen større klubber fikk tak i midtstopperen. Vært klasse i OBOS. Stor og sterk, en duellsterk stopper jeg er glad jeg slipper å møte ansikt-til-ansikt.
  • Mandag: Se Fotball Direkte: OBOS-ligaen fra klokken 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
Stopper: Jostein Gundersen (Tromsø):
Nordlendingen har vært en meget viktig bidragsyter i det forsvaret som har sluppet inn færrest mål i ligaen. Gundersen har med årene spilt på seg masse rutine som han bruker for alt det er verdt i årets sesong. Gutan har los på direkte opprykk, og der spiller Gundersen en viktig rolle.
Venstreback: Leo Cornic (Grorud):
Har gått inn i OBOS-ligaen med den største selvfølgelighet. En ung back som stormer i angrep. Herlig å se unge Oslo-gutter som ikke når opp i Vålerenga, få prøve seg i OBOS-ligaen. Har vært en knallbra signering av Kjønø og co i Groruddalen.
Høyrekant: Magnus Grødem (Sandnes Ulf):
Han har vært akkurat den spilleren som Sandnes Ulf har trengt i lang tid. En offensiv midtbanespiller som kan supplere Kent Håvard Eriksen. Grødem har levert fantastisk for Sandnes-laget med ni mål og to målgivende. Nydelig frisparkfot.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Sager Eliteserie-konkurrenten fullstendig

Sentral midtbane: Sivert Mannsverk (Sogndal):
2020 skulle være året han fikk full tillit på midten hos Sogndal, den sjansen har han grepet så til de grader. OBOS-ligaens desidert største salgsobjekt. Styrer midten som den største selvfølgelighet, og er en veldig viktig brikke i Sogndal. Kommer til å få en strålende karriere utenfor OBOS-ligaen i fremtiden.
Sentral midtbane: Mads Reginiussen (Ranheim):
Det er rett og slett en fryd å se Reginiussen spille fotball. Er en elegant spiller, som både kan score selv og som kan sette opp sine lagkamerater. Har steget, tempoet og finessen som gjør finnmarkingen til ligaens beste spiller.
Venstrekant: Erik Tønne (Ranheim):
Den store poengkongen i ligaen. En meget presis venstrefot krydret med masse rutine gjør Tønne til et opplagt valg på laget mitt. Første mann jeg skrev opp. Har levert strålende på vingen til Ranheim.
Spiss: Mats Lillebo (Stjørdals-Blink):
En kraftfull spiss som er første pressledd hos trønderne, har scoret 9 mål til nå, hadde nok hatt en høyere snitt hvis han ikke hadde vært skadet. Veldig moro å se at spissene fra lag som rykker opp slår ut i full blomst på nivå 2. Vi har mange flere mål i vente siste halvdel av sesongen fra denne mannen.
Spiss: Henrik Udahl (Åsane):
Tolv mål og toppscorer i ligaen. Har virkelig satt seg selv på det norske fotballkartet i år. Er bevegelig, og flink til å plassere seg. At jeg plasserer han på dette laget er like mye fortjeneste til hans lagkamerater i Åsane. Han har satt de mulighetene som lagkameratene hans setter han opp i. En spiss som scorer mål er forskjellen på opprykk og nedrykk i denne ligaen.
  • Mandag: Se Fotball Direkte: OBOS-ligaen fra klokken 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Donald-kul etter hardt sammenstøt: – Se den!

– Et kupp av Sogndal

Her er Joacim Jonssons elleve utvalgte. Den frittalende eksperten har satt opp laget i en 3-5-2-formasjon.
Keeper: Nicklas Frenderup (Stjørdals-Blink):
Født og oppvokst i Danmark, men har representert Trinidad og Tobagos landslag. Han kom til Blink i fjor høst og var med på den eventyrlige opprykkssesongen. Han har fortsatt storspillet i år og enkelte kamper har han vært som en vegg for Blink. Han er meget reaksjonssterk og god til å lese spillet. Frenderup er også god til å sette i gang spillet.
Stopper: Igoh Ogbu (Sogndal):Nigerianeren ble kjøpt ut fra Rosenborg i vinter og det kan vise seg være et kupp av Sogndal. Han har fremstått meget solid i år. Herlig fysikk og er helt dominant i nærspillet. Viktig i begge bokser på dødball.
Stopper: Simen Wangberg (Tromsø):Wangberg har vært krumtappen og lederen i TILs meget solide bakre rekke. Plasseringsdyktig, god i duellspillet og flink til å sette i gang spillet.
Stopper: Hasan Kurucay (Strømmen):Det var ikke enkelt å finne den tredje stopperen. Kurucay har vært en smule ujevn, men på sitt beste holder han et meget høyt nivå. Jeg er overrasket at ikke større klubber enn Strømmen tok sjansen på tyrkeren som dominerte i Florøs forsvar foregående sesong. Individuelt er han en av de beste i serien og når han forbedrer det relasjonelle vil han forsvinne til en større klubb.
Høyrekant: Leo Cornic (Grorud):Vålerenga valgte et år eldre Borchgrevink på høyrebacken og da flyttet Cornic på seg for å få spilletid. Groruds unge og velspillende lag har vist seg være en perfekt match for Cornic. Den offensive høyrebacken har hatt stor utvikling og til tider dominert høyresiden i OBOS-ligaen. Bra tempo, herlig driv og en fin pasningsfot er ingredienser som kan ta Cornic til Eliteserien på sikt.
Indreløper: Sander Kartum (Stjørdals/Blink):Kartum begynner å bli en Blink-legende til tross for sin unge alder. Han nærmer seg 150 kamper kamper for klubben og blir bare bedre og bedre for hvert år som går. En spiller som har gått litt under radaren for folk. En toveis midtbanespiller som er tøff og god i det defensive spillet, men har også offensive kvaliteter som går utenpå flere av sine mer meriterte midtbanekamerater i OBOS-ligaen. Et herlig driv med ballen, god teknikk og et utsøkt venstrebein.
Sentral midtbane: Sivert Mannsverk (Sogndal):Mannsverk er ligaens yngste kaptein. 2002-gutten spiller som om han er 30 år. Majestetisk ute på banen og dikterer tempoet i kampene. Har en meget god høyrefot. Blir Sogndals neste eksport ut i Europa.
Indreløper: Mads Reginiussen (Ranheim):Reginiussen telte på knappene før sesongen og flere spurte seg om han virkelig skulle ha motivasjon til OBOS-ligaen. Det har han til de grader vist og Reginiussen har vært drivende på et godt offensivt Ranheim. Hans timing på de dype løpene inn i offensiv boks er av høy klasse. Åtte mål som indreløper er meget solide tall.
Venstrekant: Erik Tønne (Ranheim):Tønne er tilbake på 2018-nivå etter en liten dupp i fjor. Han har kanskje vært ligaens beste spiller til nå i sesongen. 15 målpoeng halvveis sier litt om hva han har levert.
Spiss: Henrik Udahl (Åsane):
Eidsbergingen Udahl har vært en overraskelse på sensasjonslaget Åsane. Etter å ha trøblet i fjor i PostNord-ligaen har han virkelig slått tilbake i OBOS-ligaen. Udahl er en smart spiss som er dyktig å posisjonere seg, god i relasjonsspillet og dødelig når han får målsjanser.
Spiss: Kristoffer Hoven (Sogndal):Hoven slo aldri igjennom i Godset. Etter et vellykket opphold i Hønefoss der han øste inn mål skulle det bli en ny mulighet i Eliteserien. Nå i Kristiansund BK, men heller ikke denne gang lykters han å etablere seg i landets øverste serie og Sogndal snappet han opp foran høstsesongen i 2019. Etter å ha slitt i starten på Sogndal-oppholdet har han på alvor slått igjennom denne sesongen, og den raske og storvokste spissen har vært ustoppelig siste halvdel av vårsesongen og står med elleve scoringer til nå. Kanskje blir det i Sogndal han skal få muligheten å etablere seg i Eliteserien.
  • Mandag: Se Fotball Direkte: OBOS-ligaen fra klokken 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
Sett denne?

Gauseth skjelte ut egne lagkamerater: – De skal ut!

Eliteserien
Bekreftet: Spisstalentet klart for Lillestrøm
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
3 TIMER SIDEN